Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΠΕΘΑΝΕ ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, δεν υπάρχει πια.
Ενώ την Παρασκευή .....

μας είπαν ότι βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, ότι ήταν καλύτερα και ότι είχε μεταφερθεί σε δωμάτιο στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», σήμερα τελικά, δεν άντεξε πια, και αναπαύτηκε.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 και σπούδασε υποκριτική, όπου κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο τον αμέσως επόμενο χρόνο με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις Η.Π.Α όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!» .

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έχει νυμφευτεί τρεις φορές κι έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Πέθανε σε ηλικία 80 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.