Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Συλλαλητήριο στην Πλατεία για το ΑΤ Φιλιατρών



Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και η Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

οργανώνουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Αυγούστου και ΩΡΑ 8 μ.μ.

Συλλαλητήριο στην πλατεία Φιλιατρών

για την παραμονή και ενίσχυση του Α.Τ. Φιλιατρών.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ





1 σχόλιο:

  1. Η πόλη των Φιλιατρών ήταν σημαντικό πληθυσμιακό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου στα χρόνια μετά την επανάσταση, καθώς και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 20ου αιώνα. Στα τέλη του περασμένου αιώνα διατήρησε τα πληθυσμιακά σκήπτρα στο νομό Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα. Στις τωρινές ημέρες τα Φιλιατρά είναι μια πόλη που φθίνει και εάν δεν υπάρχει σοβαρή αντιστροφή, σε 20 χρόνια από τώρα θα είναι ένα μεγάλο χωριό.
    Ο τωρινός αγώνας των Φιλιατρινών δεν είναι να κάνουν τον ενταφιασμό του λαμπρού παρελθόντος. Ο αγώνας μας είναι να διατηρήσουμε την πόλη μας ζωντανή. Το χρωστάμε στους γονείς μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Η κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών προκαλεί οργή! Τα Φιλιατρά απαιτούν δικαιοσύνη από την πολιτεία που θεωρεί εύλογη την απουσία σωστά στελεχωμένου Α.Τ., σε μια πόλη που είναι γνωστή η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα λόγω των κλοπών. Τα μισά σπίτια ήδη έχουν διαρρηχθεί, τα άλλα μισά περιμένουν τη σειρά τους. Κι όμως είναι λογικό, καθώς στα Φιλιατρά διαβιούν χιλιάδες αλλοδαποί από τους οποίους πολλοί παρανόμως. Δεν είναι λογικό που η κυβέρνηση (χθεσινή-σημερινή) δεν το καταλαβαίνει. Όπως δεν είναι λογικό την έλλειψη της αστυνομίας να την αντικαταστήσουν οι πολίτες, γιατί τότε δε θα μιλάμε μόνο για κλοπές αλλά και για χειρότερες μορφές εγκληματικότητας..Το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών θα είναι όνειδος για την σημερινή δημοτική αρχή!
    Ο δήμος Τριφυλίας δεν ήταν επιλογή μας. Τον ανεχτήκαμε όμως και προσπαθήσαμε αυτά τα 6 χρόνια να ευοδωθεί. Ωστόσο έρχεται η ώρα που τα ψέματα τελειώνουν. Δεν είναι δικός μας ο δήμος που το «όνειρο» του για τα Φιλιατρά είναι να γίνουν ένα μεγάλο χωριό! Το δικό μας όραμα είναι πολύ διαφορετικό. Θέλουμε τα Φιλιατρά μια πόλη ισχυρή, ισοδύναμη σε υπηρεσίες με τις γειτονικές πόλεις. Επιπλέον θέλουμε τα Φιλιατρά να ενισχυθούν τουριστικά και αυτό μπορεί να υποστηριχθεί από το δήμο π.χ. με την αξιοποίηση της προσφάτως ανακατασκευασμένης εκκλησίας του Σωτήρος στους Χριστιάνους, καθώς και μετά την ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος. Ακόμη, μόνο εάν διατηρηθούν και αυξηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες και όταν υπάρξει περιβάλλον για τουριστικές επενδύσεις, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε αθροιστικά για εμπορική-πληθυσμιακή ανάπτυξη. Η εμπορική δραστηριότητα στα Φιλιατρά είναι υποβαθμισμένη όχι γιατί δεν προσπαθούν οι επιχειρηματίες μας, πολλοί από του οποίους είναι νέοι άνθρωποι και κάνουν φιλότιμες προσπάθειες μέσω του εμπορικού συλλόγου, αλλά γιατί είναι περιορισμένη η κατανάλωση. Όλα αυτά αποτελούν μια αλυσίδα. Είτε ανάπτυξης όπως την επιθυμούμε, είτε υποβάθμισης όπως την βλέπουμε. Τα Φιλιατρά βέβαια διαθέτουν έναν ισχυρό πυλώνα. Την αγροτική παραγωγή. Είναι ο θησαυρός μας. Προσοχή όμως! Δεν αρκεί για να κρατήσει την πόλη πολυάριθμη και δεν αποτελεί άλλοθι στις αρχές (δημοτική κ.α.) για άφεση των προσπαθειών ως προς την πόλη των Φιλιατρών. Το αντίθετο μάλιστα, η πολιτεία και ο δήμος μπορούν και πρέπει να υποστηρίξουν τον πολύτιμο για τη χώρα και τον τόπο πρωτογενή τομέα.
    Οι Φιλιατρινοί σήμερα είμαστε ενωμένοι. Αφήσαμε τις προσωπικές μας διαφορές και παλεύουμε για τα Φιλιατρά που αξίζουμε. Σε αυτόν τον αγώνα δεν διακρίνονται κόμματα και πρόσωπα. Όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν συμμερίζεται τον αγώνα μας, είναι απέναντί μας. Κάποιοι που έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Διεκδικούμε την ανάδειξη της αλήθειας που θα φέρει την ελπίδα στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.