Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Α.Τ. Φιλιατρών και τα παρελκόμενα

Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συζήτηση στο χώρο συνεδριάσεων του δημαρχείου στα Φιλιατρά για το αναφερόμενο κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών θα κατάλαβαν ότι μεταξύ των Φιλιατρινών υπάρχει σχεδόν ομοφωνία.
Δεν είναι τυχαίο και .....

ούτε καινούριο, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ώστε να μην μπορούμε να αποφύγουμε να πούμε δημόσια τα πράγματα με το όνομά τους, όσο δυσάρεστα κι αν ακούγονται αυτά σε κάποιους από τους συνδημότες μας στο δήμο Τριφυλλίας.

Εάν εξαιρέσουμε τους κόλακες της εξουσίας, από τους οποίους δε μπορεί να απαλλαχτεί ποτέ κανείς, όλοι οι άλλοι (νυν και πρώην σύμβουλοι, πρώην και τέως δήμαρχοι, εκπρόσωποι αγροτικού και εμπορικού συλλόγων) έκαναν τις εξής βασικές διαπιστώσεις:

1. Τα Φιλιατρά αδικήθηκαν στο παρελθόν, ως προς τις υπηρεσίες που διέθεταν (τραίνο, νοσοκομείο, δικαστήριο).
2. Τα Φιλιατρά αδικούνται σήμερα και μόνο γιατί ανήκουν σε έναν ετερογενή καλλικρατικό δήμο (δεν είμαστε έδρα του δήμου, αλλά βρισκόμαστε κοντά στην έδρα).
3. Τα Φιλιατρά αδικούνται τώρα ως προς το Α.Τ., γιατί από τις 3 μεγάλες πόλεις του δήμου είναι η μόνη που σχεδιάζεται να χάσει το αστυνομικό της τμήμα.
4. Τα Φιλιατρά αισθάνονται ή μάλλον έχουν τη βεβαιότητα ότι ο κατήφορος ως προς τις διαθέσιμες υπηρεσίες θα συνεχιστεί (υποθηκοφυλακείο, σχολεία, κέντρο υγείας).
Σε αυτά τα ζητήματα οι ευθύνες έχουν και αυτές όνομα. Είναι οι κυβερνήσεις στο παρελθόν που έκαναν ότι μπορούσαν για να μας αποδείξουν ότι όλη η Δυτική Μεσσηνία έχει ένα επίκεντρο και αυτό είναι η Κυπαρισσία. Είναι ο δήμος σήμερα που δεν αντιλαμβάνεται ότι μόνο με ισόρροπη ανάπτυξη θα μπορούσε ίσως να σταθεί ενωμένος.

Όλα αυτά δεν είναι θεωρητικολογίες, είναι το απόσταγμα της ψύχραιμης παρατήρησης των Φιλιατρινών πολιτών, οι οποίοι μπορεί να κατηγορηθούμε ότι αγαπάμε υπερβολικά τον τόπο μας, αλλά δε μπορεί να μας προσάψει κανείς υστεροβουλία. Ανεχτήκαμε τόσα τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς να αντιδράσουμε στα σοβαρά και τουλάχιστον δεν επιτρέπεται να μας εμπαίζει ο οποιοσδήποτε για την προσπάθεια μας να σταματήσουμε την υποβάθμιση της πόλης μας.

Δημήτ.-Χριστοφ. Πούλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.