Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Πέτρος Κωνσταντινέας: Απάντηση «στη “γαλάζια” παροικία των περιοχών Τριφυλίας και Οιχαλίας»

Με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτριο Αναγνωστάκη, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.
Κατά τη συνάντηση .....

έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με θέματα που προκύπτουν από την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

«Στον κ. Αναγνωστάκη τόνισα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής περιφρούρησης σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, όπως είναι η βόρεια Μεσσηνία. Φαινόμενα, όπως αυτό που συνέβη προ ολίγων ημερών με τον προπηλακισμό αστυνομικού, πρέπει να πάψουν. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα εμπεδωθεί μόνο με τη συνεχή και αδιάκοπη παρουσία αστυνομικών μέσα στην κοινωνία, μέσα στα προβλήματα, και όχι με τη στελέχωση γραφείων.

Το υπουργείο, με γνώμονα την πραγματική ανάγκη των πολιτών και μόνο αυτή, θα εκπονήσει ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην αποτελεσματική και επαρκή ασφάλεια.
Όσον αφορά στη “γαλάζια” παροικία των περιοχών Τριφυλίας και Οιχαλίας, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με το γνωστό κόλπο της παραπληροφόρησης, καλώ να μου δείξουν τι είδους αντιδράσεις - αντιστάσεις προέβαλαν, όταν επί υπουργίας κ. Δένδια η οργανική δύναμη των αστυνομικών υπηρεσιών μειωνόταν δραματικά, προκαλώντας όλα αυτά τα αυξημένα φαινόμενα εγκληματικότητας που βιώνει η περιοχή σήμερα.

Επιπλέον, θα πρότεινα στους εκεί τοπικούς άρχοντες, αφού κόπτονται τόσο πολύ για το καλό των πολιτών τους, να παραχωρήσουν τις οργανικές θέσεις που κρατούν, γνωρίζοντας το πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, σε ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν. Καλό στον τόπο τους θα κάνουν.

Η μικροπολιτική από θεατρίνους του παλαιοκομματισμού δε θα περάσει. Οι πολίτες της Τριφυλίας θα νιώθουν περισσότερο ασφαλείς, όταν θα βλέπουν τα ουσιαστικά αποτελέσματα της αστυνομικής περιφρούρησης» αναφέρει σχετικά ο κ. Κωνσταντινέας.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.