Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Η ιστορία ενός περιπτέρου…

Το τελευταίο ξύλινο περίπτερο στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας έγινε δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας ζητούν τη βοήθεια μας για να διατηρηθούν τα χαμόγελα των παιδιών

Η Χριστίνα Στριμπάκου ....

είναι μια νέα και δυναμική επιχειρηματίας, μια από τις λίγες Ελληνίδες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας που εντάχθηκε στο Orange Grove (έναν ευέλικτο χώρο εργασίας για νέους επιχειρηματίες που οργανώθηκε και λειτουργεί με πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας). Η Χριστίνα φτιάχνει ένα λάδι να γλύφεις και τα δάκτυλά σου, σε μια φινετσάτη -σχεδόν συλλεκτική- συσκευασία. Το λάδι –με την παιχνιδιάρικη επωνυμία Lia- βρίσκεται ήδη στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Χριστίνα ζει στα Φιλιατρά και δεν τα αλλάζει. Αγαπά τον τόπο της, όπως αγαπά και ότι κάνει στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή. Χθες, η Χριστίνα –η διανοούμενη ελαιοπαραγωγός όπως είχε χαρακτηρισθεί σε άρθρο στο Business Stories του Πρώτου Θέματος το 2014 (το άρθρο είναι διαθέσιμο εδώ)- έστειλε στο messenger ενός συνεργάτη ένα μήνυμα που λειτουργούσε και ως πρόσκληση για συμμετοχή και στήριξη σε μια αξιέπαινη προσπάθεια: για ένα περίπτερο που, με πρωτοβουλία ιδιωτών, έγινε μια μικρή παιδική δανειστική βιβλιοθήκη.

Tο μήνυμα της Χριστίνας ήταν το εξής: «Η αγαπημένη μου φίλη Βιβή Δημητρακοπούλου είχε μια καταπληκτική ιδέα! Με επιμονή και υπομονή διεκδίκησε το τελευταίο ξύλινο περίπτερο των Φιλιατρών και σε συνεργασία με τον Όμιλο Δράσης και Πολιτισμού το μετέτρεψε σε μια Μαγική Δανειστική Βιβλιοθήκη! Κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 7:30 έως τις 9:30 είμαι μαζί της για να την βοηθώ στην λειτουργία της!

»Η αποδοχή της μεγάλη! Κυρίως από τα παιδιά που τα απογεύματα καταφθάνουν, άλλα με τα ποδήλατά τους κι άλλα με τα πατίνια, άλλα σε παρέες κι άλλα μόνα τους για να δανειστούν ένα βιβλίο ή απλά για να αράξουν εκεί κάπου στην πλατεία κάτω από τα δέντρα και να διαβάσουν ένα βιβλίο!

»Αλλά η συλλογή μας σε παιδικά βιβλία και νεανική λογοτεχνία είναι μικρή. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν την ανανεώσουμε σύντομα οι μικροί μας φίλοι θα απογοητευτούν. Γι’ αυτό και μόνο σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθεια σου και να σε παρακαλέσω να με βοηθήσεις να βρούμε βιβλία. Παιδικά αλλά και βιβλία νεανικής λογοτεχνίας είναι αναγκαία. Καλοδεχούμενα και λογοτεχνικά, δοκίμια, ποίηση, βιβλία τέχνης, ιστορικά κλπ».

Και το μήνυμα – πρόσκληση της Χριστίνας έκλεινε με ένα ερώτημα: «Ξέρεις πόσα βιβλία χωράει ένα περίπτερο;». Μετά από αυτό δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Απλώς, να αρχίσουμε να βάζουμε στην άκρη βιβλία για τα Φιλιατρά. Οποιος θα ήθελε να βοηθήσει να συνεχίσει να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη–περίπτερο ας επικοινωνήσει με την ίδια τη Χριστίνα στο τηλ. 6932940883 και για αποστολή στη διεύθυνση: Χριστίνα Στριμπάκου, Ναβαρίνου 18 24300 Φιλιατρά, Μεσσηνία.

πρωτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.