Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ΕΟΦ: Αποσύρονται αρωματικά χώρου

Στην ανάκληση αρωματικών χώρου-ποτ πουρί προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους, ταυτοποιήθηκαν συνθετικά κανναβινοειδή.

Συγκεκριμένα, ο .....

ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση των προϊόντων Deep Blue Ocean και Luminated Aroma (ποτ πουρί αρωματικών χώρου), διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ταυτοποιήθηκε το συνθετικό κανναβινοειδές MDMB-CHMICA.

Επίσης, ανακαλούνται τα προϊόντα:
Herbal Incense Blend,
Gardenia,
Mind Trip Warning Extra Potent Blend,
Hulk Flower Enrichment 100% legal,
Barely Legal Potpouri Blend,
(ποτ πουρί αρωματικών χώρου), διότι ταυτοποιήθηκε το συνθετικό κανναβινοειδές CUMYL-5FPINACA.

Ανακαλείται, ακόμη, το προϊόν Πυθία Αρωματικό Ποτπουρί Ultra, διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους, ταυτοποιήθηκαν τα συνθετικά κανναβινοειδή JWH-122 & JWH-210.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, τα παραπάνω προϊόντα, τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνισθούν.

Οι εταιρείες που εισάγουν και διακινούν τα συγκεκριμένα προϊόντα στη χώρα μας οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της ανάκλησης και να ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από την αγορά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.