Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Νατάσσα Κυριακοπούλου: Άλλη μια αποτυχία της Κυβέρνησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του τόπου

Άλλη μια αποτυχία της Κυβέρνησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του τόπου και συγκεκριμένα τη χρήση του ονόματος της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας στο πλαίσιο της συμφωνίας ΣΟΕΣ μεταξύ της Ε.Ε. και της Ν. Αφρικής.

Την ώρα που οι ....

υπόλοιπες χώρες-μέλη έθεταν υπό την απόλυτη προστασία 251 Π.Ο.Π. προϊόντα, για ακόμη μια φορά η εθνική διαπραγματευτική μας ομάδα δεν κατόρθωσε να βάλει σε καθεστώς προστασίας εμβληματικά αγροτικά προϊόντα της πατρίδας μας, αποδέχτηκε δηλαδή να επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Νότιας Αφρικής η χρήση του όρου "φέτα Ν. Αφρικής", δημιουργώντας κατ' αυτό τον τρόπο προηγούμενο για μελλοντική χρήση όρων όπως φέτα Καναδά, φέτα Τουρκίας κ.ο.κ

Η παραχώρηση του ονόματος της Φέτας και των ελιών Καλαμάτας, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αποτελεί εκχώρηση εθνικών, οικονομικών και πολιτισμικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υπονομεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας και σημαντικά χρηματικά ποσά που βασίζονται στη μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Φέτας και των ελιών Καλαμάτας.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια πράξη που πλήττει την προοπτική προώθησης των πιο εξαγώγιμων προϊόντων μας στην παγκόσμια αγορά.

Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στη σχετική ερώτηση που υπέβαλαν 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.