Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Μ.Τ.Π.Υ: Με δύο μέρες καθυστέρηση η καταβολή του μερίσματος

Με καθυστέρηση δύο ημερών, την Παρασκευή 1η Ιουλίου και όχι αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, πρόκειται να γίνει η καταβολή των μερισμάτων σε 257.755 δικαιούχους.

Η διοίκηση του ......

Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Εργασίας, σε αυτή την αλλαγή στην ημερομηνία της καταβολής του μερίσματος, για να προλάβει να εισπράξει τις ασφαλιστικές εισφορές από τους εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους και στη συνέχεια να καταβάλλει τα περίπου 63 εκατ ευρώ που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη τριμηνιαία καταβολή.

Έτσι, οι δικαιούχοι και θα λάβουν με καθυστέρηση το μέρισμά τους και θα υποστούν νέες περικοπές. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μειώσεις πρόκειται να κυμανθούν στα επίπεδα του 59% κατά μέσο όρο, με το μέσο νέο μέρισμα να διαμορφώνεται σε 82,46 ευρώ, αισθητά μικρότερο από τα 201,17 ευρώ που ήταν έως τώρα. Οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1.1.2016.

Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που εισέπραξαν οι δικαιούχοι κατά το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, θα παρακρατηθούν σε δύο, ισόποσες, δόσεις, αρχικά στην καταβολή του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.