Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Παραλίγο να βυθιστεί στο λιμάνι του Πειραιά το «Παναγία Τήνου» (pics&vid)

Να βυθιστεί κόντεψε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (26/4/2016) το πλοίο «Παναγία Τήνου» που πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης (περίπου στις 11:15) ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση. Άμεσα στο σημείο έσπευσα δύο ρυμουλκά.
Το πλοίο που είναι ....

δεμένο στον προβλήτα Ε4 του λιμανιού παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να πάρει κλίση προς τα δεξιά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απάντλησης υδατών προκειμένου να μην βυθιστεί.
Το πλοίο μετά από πολύωρες προσπάθειες φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.

Στο σημείο πέρα από τα ρυμουλκά έσπευσε και ομάδα δυτών που με τη συνδρομή των πρώτων επιχειρούν να το επαναφέρουν, ώστε να μπουν μέσα στο πλοίο τεχνίτες και να κλείσουν το ρήγμα.
Το «Παναγία Τήνου» ανήκε στη Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Κατασκευάστηκε το 1972 στη Βρέστη της Γαλλίας και βρέθηκε στην Ελλάδα το 1992 με το όνομα Romilda για την εταιρεία GA FERRIES. Στη συνέχεια αγοράστηκε από την εταιρεία της οικογένειας Βεντούρη.
Από το 2005 μέχρι το 2015, με το όνομα «Άγιος Γεώργιος» πραγματοποιούσε δρομολόγια στο Αιγαίο μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου του 2015 όταν και μετονομάστηκε σε «Παναγία Τήνου», λόγω μεταδρομολόγησης του στη γραμμή της Άνδρου -Τήνου - Μυκόνου.

Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.