Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Φιλιατρά: Η προβληματική λήψη καναλιών της Digea απασχόλησε το Τοπικό Συμβούλιο [ VIDEO ]

Το καλοκαίρι είναι πρό των πυλών και η προβληματική λήψη των καναλιών της Digea αρχισε να ξανακάνει αισθητή την παρουσία της.
Πολλά τα παράπονα που ......

δέχεται καθημερινά σχεδόν η Τοπική αρχή και επανέφεραν στο Τοπικό Συμβολύλιο το θέμαμε την προβληματική λήψη των καναλιών της Digea.
Εκφράστηκαν πολλά παράπονα και απο τα μέλη του συμβουλίου λέγονας ότι εκεί που βλέπεις κάπιιο κανάλι ξαφνικά χάνεται.

Το πρόβλημα είχε απασχολήσει ξανα το Τοπικό συμβούλιο με τον τότε πρόεδρο Παναγιώτη Φαρμάκη ο οποίος είχε συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΘνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναφέροντας τους το πρόβλημα με την λήψη λόγω- και Ιταλίας.
Η ΕΕΤΤ στην απαντητική της επιστολή ανέφερε ότι έχουν διενεργηθεί δυο (2) έλεγχοι στις 8-11/7/2015 σε Φιλιατρά και Χριστιανούπολη και στις 7-11/9.2015 στην περιοχή των Φιλιατρών (Περιφερειακή Ζώνη 6 ) με διόπτευση τόσο προς τα κέντρα εκπομπής Σμέρνα και Φραγκαπήδημα Πύργου Ηλείας SFN 22 RYRGOS και SFN 17 AINOS

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν πως η περιοχή των Φιλιατρών και η Χριστιανούπολη ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και οι τυχόν παρεμβολές τηλεοπτικών σταθμών Ιταλίας να είναι σπεραδικές και να οφείλεται σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες.
Τελος η Υπηρεσίας τους (ΕΕΤΤ)θα προβεί σε νέες μετρήσεις.

Η σχετική απάντηση της ΕΕΤΤ είναι συνημμένη εδώ

Μετα από σύντομη συζήτηση και αναφορά των προβλημάτων που σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουμε το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσουν από την Digea να εγκατασταθεί νέος πομπός είτε στον Προφήτη Ηλία αλλά θα υπάρχει πρόβλημα με την Ριζοβουνιά της Αγίας Κυριακής, είτε στην Νήσο Πρώτη ώστε να φύγουμε τελείως από την επιρροή των Ιταλικών σημάτων που δημιουργούν παρεμβολές.
Η θέση της Πρώτης θεωρείται ΙΔΑΝΙΚΗ καθώς η Πρώτη είναι σε πολυ κοντινή απόσταση από τι περιοχές μας και κατά πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα δεν θα χρειάζεται ούτε καν ενισχυμένης σήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.