Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Προς νέα χαλάρωση στα capital controls

To κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στον επόμενο μήνα θα σηματοδοτήσει λήξη των capital controls ώς το τέλος του χρόνου, υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης, σε εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε η συνεργασία της .....

τράπεζας με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για τη χρηματοδότηση των μελών της με ευνοϊκούς όρους και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Οπως είπε, σταδιακά κάθε τρίμηνο θα βλέπουμε χαλάρωση των capital controls, ενώ «στο επόμενο σύντομο διάστημα θα βλέπουμε την οικονομία να ισορροπεί και αν όχι να καλυτερεύει άμεσα, ωστόσο να μη χειροτερεύει η πορεία της», καθώς ο ίδιος πιστεύει στο καλό σενάριο. Ο ίδιος σημείωσε ότι πιστεύει το καλό σενάριο για την πορεία της οικονομίας και εκτιμά ότι "στο επόμενο σύντομο διάστημα θα βλέπουμε την οικονομία να ισορροπεί και αν όχι να καλυτερεύει άμεσα, ωστόσο να μην χειροτερεύει η πορεία της".

Ο κ. Καλαντώνης συμπλήρωσε ότι το μήνυμα που λαμβάνει η τράπεζα από τους πελάτες της είναι ότι "αυτό που περιμένουν οι επιχειρηματίες είναι να νοιώσουν ότι τα πράγματα, τουλάχιστον, δεν θα πάνε χειρότερα και αυτό θα απελευθερώσει επιχειρηματικά σχέδια που είναι έτοιμα αλλά παραμένουν στα συρτάρια. Με βάση λοιπόν αυτό το καλό σενάριο εστιαζόμαστε στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ώστε να ορθοποδήσει. Διαφορετικά το καλό σενάριο δεν θα λειτουργήσει και πρέπει να βάλουμε πλάτη όλες οι τράπεζες". Σύμφωνα με τον ίδιο η επίτευξη της συμφωνίας, γεωμετρικά, θα αλλάξει και την εικόνα της οικονομίας και της αγοράς που ταλαιπωρείται σήμερα από την έλλειψη ρευστότητας.

Σε ό,τι αφορά στις χρεώσεις μέσω συσκευών "pos" ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι όσα αναφέρονται για υπέρογκες προμήθειες είναι εξωπραγματικά, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το μέσο ύψος χρεώσεων είναι στο 1,1% με 1% καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι χρεώσεις φαίνεται ότι διαμορφώνονται από 0,7% έως 1,4%. Τέλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι έτοιμες για την επόμενη μέρα. "Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις πιο σύγχρονες, εξωστρεφείς, που δεν βλέπουν μόνο την στενή ελληνική περιφέρεια, που θα ταλαιπωρείται για χρόνια ακόμη, αλλά όλο τον κόσμο" όπως είπε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.