Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Περικλής Μαντάς:«Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων».

Πολλοί είναι αυτοί που το τελευταίο διάστημα μιλούν για την πολυπόθητη ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Ο καθένας μας όμως, έχει την υποχρέωση να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας, ως το μόνο αντίβαρο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε ότι, όσες προσπάθειες κι αν .....

κάνουμε για να ενισχύσουμε το τουριστικό μας προϊόν, όσο κι αν αναπτυχθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όσες ενέργειες κι αν γίνουν για να διασφαλίσουμε την ποιότητα, να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, όσους νέους δρόμους κι αν δώσουμε στην κυκλοφορία, όσο κι αν διεκδικήσουμε για την Καλαμάτα να κερδίσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, όλα θα πέσουν στο κενό, εάν γρήγορα, αποφασιστικά και οριστικά δεν δοθεί διέξοδος και λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Είναι έκδηλος ο κίνδυνος, έπειτα από τις αδιανόητες παλινδρομήσεις της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση υπογραφής του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, σε συνδυασμό με την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, να γεμίσουν οι πόλεις της περιφέρειάς μας σκουπίδια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η ταφόπλακα στην τοπική μας οικονομία με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους τους πολίτες.

Πρέπει όλοι οι πελοποννήσιοι να γνωρίζουν ότι η μοναδική νόμιμη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας. Είναι η λύση που λύνει το πρόβλημα άμεσα, γρήγορα και οριστικά. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή προτείνεται, κινείται στη σφαίρα της φαντασίας όσων δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα κι όσων προτάσσουν τις ιδεοληψίες τους έναντι του συμφέροντος των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.