Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέκαμψε το ΕΣΡ και είπε “όχι” στο Euronews!

Ποιος θα μπορούσε να διακόψει τη μετάδοση ενός τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα; Η ΝΔ υποστηρίζει πως αυτό θέλει να το κάνει ο Νίκος Παππάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτό που δεν δείχνει .....

να θυμάται η νέα ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2012-13 δεν επέτρεψε τη λειτουργία ενός ..ευρωπαϊκού καναλιού του Euronews Greek, βάζοντας σοβαρά το σχέδιο που είχαν συμφωνήσει από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση Παπανδρέου και η κυβέρνηση Χριστόφια ως αντιστάθισμα στη λειτουργία του Euronews στα Τουρκικά.

Τελικά μετά την αόρατη παρέμβαση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η διοίκηση της ΕΡΤ, μέσω της οποίας θα μεταφερόταν το σήμα του Euronews Greek, αποφάσισε να μην βγάλει στην πλατφόρμα της, τον ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αγνόησε και την απόφαση του ΕΣΡ που επέβαλλε στην ΕΡΤ να μεταδώσει το Euronews Greek, αρνούμενη να εφαρμόσει και την οδηγία για την τηλεόραση χωρίς σύνορα, την οποία επικαλούνται τα ιδιωτικά κανάλια τώρα, για να εκπέμψουν μέσω Κύπρου.
Τελικά το Euronews Greek παρέμεινε στις πλατφόρμες Nova και OTE TV, χωρίς να αποκτήσει ποτέ τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε όλους τους έλληνες, σε αντίθεση με την Κύπρο η οποία και τήρησε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.