Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονιστικό: Ο Μητσοτάκης πριν δύο μήνες καθύβριζε «εμπορικά» τη ΝΔ – Ήρθε ο Κορκίδης και της έδωσε «εργοδοτική» αξία

Αυτός είναι ο Κ. Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που βλέπει τη ΝΔ ως μαγαζί και μάλιστα χωρίς εμπόρευμα.

Λιγότερο από δύο .....

μήνες πριν, δήλωνε στην Καθημερινή, ευθαρσώς, πως η ΝΔ είναι κενή... εμπορεύματος. Ο Μητσοτάκης άλλωστε ξέρει από μπίζνες.

Μα ο Μητσοτάκης δεν ήταν πριν από μερικούς μήνες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής ομάδας Σαμαρά;
Όταν έκανε αυτές τις πολιτικές εκδουλεύσεις στον Σαμαρά του 14%, δεν έβρισκε τη ΝΔ μαγαζί χωρίς εμπόρευμα; Μήπως γιατί περίμενε το δαχτυλίδι της μικρής αλλά απόλυτα ελεγχόμενης ΝΔ;

Και το εμπόρευμα τι ήταν; Τα στελέχη του ΛΑΟΣ και της Πολιτικής Άνοιξης; Γιατί από τις φωτογραφίες της εποχής, στα επιτελικά τραπέζια που έστηνε ο Σαμαράς, μόνο Πολιτική Άνοιξη, ΛΑΟΣ, Μητσοτάκη και … Παπαμιμίκο βλέπουμε.

Αλλά ας πάμε στην ουσία:

Ο Μητσοτάκης προκείμενου να γεμίσει το «κενό» της δικής του υποψηφιότητας, ήθελε (και θέλει) να παρουσιάσει «άδεια» τη Νέα Δημοκρατία που αυτός μέχρι χτες διοικούσε και έχανε όλες τις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης προκείμενου να ξεχαστούν τα πρόσφατα σκάνδαλα γύρω από το όνομά του, (Siemens, πόθεν έσχες, κ.α.) και τη βαριά «κληρονομιά» του επιθέτου του, εφηύρε το μίσος κατά του Καραμανλή ως άξιος συνεχιστής του έργου του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μητσοτάκης προκείμενου να δείξει πως δεν είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος αλλά κάπου-κάπου είναι κοινωνικά ευαίσθητος, υπέκυψε στον πειρασμό να πει πως έκανε λάθος για τις απολύσεις… καθαριστριών και σχολικών φυλάκων, γιατί μάλλον εκείνες τις ημέρες πίνοντας τον καφέ του στο λαϊκό Κεφαλάρι Κηφισιάς, είχε βρει κάποιο σκληράδι στη μαύρη ζάχαρη… ή γιατί μπορεί (υποθέτουμε) να μην είχε επιστρέψει η σύζυγός του, όπως είχε σχετικά δηλώσει στην εκπομπή της Τατιάνας.

Όπως και να ‘χει, το πραγματικό προφίλ του Μητσοτάκη δεν κρύβεται.

Και του ξεφεύγει. Βλέπει τη ΝΔ ένα μαγαζί, ένα όχημα εξουσίας… που είναι άδειο (τώρα – πριν με αυτόν όχι) και θέλει να το γεμίσει.

Αλλά πότε ήταν κενή εμπορεύματος η ΝΔ για τον Μητσοτάκη; Ποια περίοδο ακριβώς;; Όταν ο πατέρας του ήταν Πρόεδρος, όταν η αδερφή του ήταν κορυφαία υπουργός, όταν πήρε τις υπογραφές όλων των προηγούμενων γενικών διευθυντών; Όταν ο ίδιος ήταν βουλευτής ή υπουργός; Μήπως η ΝΔ ήταν «κενή εμπορεύματος» για τον Μητσοτάκη, ΜΟΝΟ, όταν «έχασε» τον Αντώνη Σαμαρά και «κέρδισε» και πάλι σε Καραμανλισμό και ποσοστά;;

Και έρχεται (χτες) και ο οικονομικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, Βασίλης Κορκίδης, να δώσει στη νέα ΝΔ τη σχετική «κοινωνική» Μητσοτακική υπεραξία. Υπογράφει με τον Τσίπρα το θάνατο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο μέχρι χτες υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, και «στέλεχος στήριξης και υπογραφής» υποψηφιότητας του Μητσοτάκη, γίνεται μία γροθιά με τους δανειστές, τους Γερμανούς και τα μεγάλα συμφέροντα και υπογράφει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών αποτελειώνοντας τους μεροκαματιάρηδες μικροεπιχειρηματίες, που πασχίζουν να επιπλεύσουν ανάμεσα στο λαϊκισμό του Τσίπρα και την αναλγησία των πολιτικάντηδων τύπου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ ως «μαγαζί» με πρόεδρο τον Κ. Μητσοτάκη, θα έχει μία άλλη αξία. Θα έχει ξένο εμπόρευμα, και θα είναι αυτό των πολυεθνικών που θέλουν την Ελλάδα διαλυμένη, με κλειστά τα μικρομάγαζα, με διαλυμένο τον πρωτογενή τομέα. Όπου οι ελίτ θα ψωνίζουν στα super malls διαβάζοντας τα νέα του Harvard…

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.