Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ: Η δολιοφθορά του διδύμου Σαμαρά - Τζιτζικώστα περνάει (και) από τον Λεβέντη

Το ότι ο Λεβέντης είναι “οπαδός” του Τζιτζικώστα αυτό το έχει πει και ο ίδιος δημόσια. Το γιατί είναι,όμως, αποφεύγει να το εξηγήσει.
Γιατί απλά ο Λεβέντης έχει μία προσωπική-πολιτική υποχρέωση στον Αντώνη Σαμαρά (και τον Απόστολο Τζιτζικώστα) καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τον στήριξε με όλες του τις ....

δυνάμεις για να μπει στη Βουλή, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και τον στήριξε όχι μόνο προσωπικά, δίνοντας γραμμή, αλλά και όλο το σύστημά του καθώς όλοι μαζί, με όχημα τον Τζιζτικώστα, επιθυμούσαν την καθίζηση της ΝΔ με στόχο να κοντύνουν τον Μεϊμαράκη και να αυτοπροταθούν ως “μεσσίες” στις εσωκομματικές εκλογές που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Κάτι σχετικό είχε κάνει η παρέα και το σύστημα του Αντώνη Σαμαρά το 2009, όταν έδινε γραμμή για ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, εκτός Μεσσηνίας φυσικά...
Ας πάμε όπως στο 2015...αν κοιτάξει κανείς συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, όπως για παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη (περιφέρεια του Απόστολου Τζιτζικώστα) ή το Ναύπλιο ή την Καλαμάτα, περιφέρειες με μεγάλη επιρροή του Αντώνη Σαμαρά, θα ανακαλύψει ότι τα ποσοστά του κόμματος Λεβέντη ήταν πολύ υψηλά.
Και αυτό γιατί υπήρξε μία άτυπη προεκλογική συμφωνία την οποία ο Βασίλης Λεβέντης σχεδόν αποκάλυψε δημόσια σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Είπε, δηλαδή, μιλώντας για τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ότι τον κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο ζητώντας του να του περιγράψει τις σκέψεις και τις πολιτικές του θέσεις.

Τούτο, βεβαίως, έχει και μία άλλη ανάγνωση. Το διακαή πόθο του Αντώνη Σαμαρά να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως πρωθυπουργός σε Οικουμενική Κυβέρνηση. Το λένε άλλωστε και οι δικοί του άνθρωποι. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μόλις προ ημερών το είπε ευθέως σε δημοσιογράφους στη Βουλή. Ο Σαμαράς από τη μεριά του δημόσια δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ...παρασκηνιακά, όμως, προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει αν και με ποιους πρέπει να συμμαχήσει για την επιδίωξή του αυτή.
Ο Λεβέντης από την άλλη, ξεχρεώνοντας το προεκλογικό γραμμάτιο στον Αντώνη Σαμαρά, έσπευσε να δηλώσει την προτίμησή του στον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Άλλωστε, δεν ξεχνάει ότι και από το γραφείο του Τζιτζικώστα έδιναν γραμμή για το κόμμα του Λεβέντη ώστε να υποστεί καθίζηση η ΝΔ και να την χρεωθεί ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο πολύς Απόστολος συχνά πυκνά για να δικαιολογήσει τα περί “αποτυχίας” του Μεϊμαράκη, κάνει λόγο για την διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές. Δεν είπε, όμως, ότι ο ίδιος έκανε τα ΠΑΝΤΑ για να ηττηθεί η ΝΔ την ώρα που ο Μεϊμαράκης, έκανε τα ΠΑΝΤΑ για να κάνει το 15% (που είχε η ΝΔ τον Ιούλιο) -28% τον Σεπτέμβριο.
Άλλωστε αν ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είχε προσπαθήσει για τα χειρότερα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, πως θα είχε σήμερα το δικαίωμα να αμφισβητήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Και εδώ να θυμήσουμε πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας ΔΕΝ ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, άρα δεν είχε και κανένα προσωπικό ενδιαφέρον να εκλεγεί και άρα να δώσει την οποιδήποτε μάχη για το κόμμα που έχει συρταρώσει την κομματική του ταυτότητα! Για την ιστορία, την τελευταία φορά που είχε βάλει υποψηφιότητα, είχε μαυριστεί ... από τους Θεσσαλονικείς. Έπρεπε να κάνει τροπολογία στα μέτρα του ο Σαμαράς για να επιστρέψει ως ο πρώτος Περιφερειάρχης με .. φωτογραφική διάταξη ντροπής!

Τώρα, λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές τα συγκοινωνούντα δοχεία αποκαλύπτονται και αλληλοβοηθούνται.
Ο Σαμαράς καλεί τον Λεβέντη να “συνεργαστούν” ...ο Λεβέντης στηρίζει ανοικτά τον Τζιτζικώστα, βγάζοντας του την προεκλογική υποχρέωση και οι δύο μαζί ευγνωμονούν τον Σαμαρά για την στήριξη που τους παρέχει!!

Και όλοι μαζί παρακαλούν: οι μεγαλομέτοχοι ποδοσφαιρικών σωματείων να κάνουν το θαύμα τους ...να στείλουν μαζικά χουλιγκάνους, να εγγραφούν μέλη της ΝΔ και να ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου... δήλαδή να αποφασίσουν για τον επόμενο Πρωθυπουργό, αφού δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε για τον Πρόεδρο, ούτε για τις μεταγραφές της ομάδας τους!

Τι δεν καταλαβαίνεις;;

Το κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.