Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ολυμπιακός - Αρσεναλ 0-3. Ο Ζιρού τον... έστειλε για..... τσάι!

bd1f0168b2ed13da538bce55674b2d9c XLΗ Άρσεναλ είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Μπάγερν Μονάχου στους «16» του Champions League, κάνοντας… πάρτι πρόκρισης στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατώντας 3-0 του Ολυμπιακού και τον έστειλε συστημένο στο Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» .....

παρά το γεγονός πως πήγαν για τέσσερα αποτελέσματα, δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα από τον «τελικό» της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μια και αποδείχθηκαν ασυνεπείς στο… ραντεβού τους και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα του «συγκροτήματος» του Αρσέν Βενγκέρ.
Οι Λονδρέζοι έκαναν αυτά που… έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζιρού, που σημείωσε χατ τρικ (29’, 49’, 67’ πέναλτι) πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Πάντως, οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στην κλήρωση της Δευτέρας, όχι όμως για το Champions League, αλλά για αυτή του Europa League, μια και τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου. Το αρνητικό για τους Νταμπλούχους Ελλάδας, ήταν η εικόνα που είχαν στο κρισιμότερο παιχνίδι που είχαν να δώσουν στην διοργάνωση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή πρόθεση να δώσει χώρο στην Άρσεναλ, θέλοντας να την «χτυπήσει» στις κόντρες. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να πατούν καλύτερα και είχαν μερικές… επισκέψεις στα καρέ του Τσεχ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά τον πορτιέρο των Λονδρέζων. Στο 12’ ο Ιντέγε μπήκε ωραία από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε και το γύρισμα, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έδιωξαν, ενώ στο 20’ ο Σεμπά έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 25’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Κάμπελ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Φλαμινί μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ, όμως, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο. Η… προειδοποίηση της Άρσεναλ δεν… ξύπνησε τον Ολυμπιακό, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από μπαλιά από τα αριστερά.

Στην συνέχεια, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά εμφανίστηκαν αγχωμένοι, μια και στο 41’ ο Μαζουάκου έκανε το σουτ, όμως ο Τσεχ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Υποχώρηση…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους Πειραιώτες, μια και στην πρώτη… επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην εστία του Ρομπέρτο, στο 49ο λεπτό, ο Ζιρού έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην Άρσεναλ, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Κάμπελ και παράλληλα σημαντικό προβάδισμα στους Άγγλους για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μάλιστα, στο 56’ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Γουόλκοτ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Οι παίκτες του Ντασίλβα θέλησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε την ευκαιρία να μπουν και πάλι δυναμικά στο… κόλπο της πρόκρισης, όταν ο Φορτούνης έκανε εξαιρετικό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσεχ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Η… ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων μπήκε στην φάση του 66ου λεπτού, όταν ο Ριτσόλι έδειξε πέναλτι σε επέμβαση του Ελαμπντελαουί, που βρήκε στο χέρι του και από τα 11… βήματα, ο Ζιρού έκανε το 3-0 και ουσιαστικά «σφράγισε» το «εισιτήριο» της Άρσεναλ για την επόμενη φάση.

Μετά το τρίτο τέρμα, ο Μάρκο Σίλβα προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με σαφέστατη καθυστέρηση, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ντομίνγκεζ και Φινμπόγκασον, αλλά ουσιαστικά, τα πάντα είχαν κριθεί και άπαντες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα από τον Ιταλό διαιτητή. Πάντως, μέχρι και το τελευταίο λεπτό, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδειξαν την στήριξή τους, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές μετά το τέλος του αγώνα, όπου οι οπαδοί των Πειραιωτών φώναξαν την ιαχή «Ολυμπιακός» και χειροκρότησαν έντονα τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκαναν σ' όλη τη διαδρομή της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωση.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ομάρ, Μασουακού, Κασάμι (71’ Ντομίνγκεζ), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (76’ Ερνάνι), Πάρντο (86’ Φινμπόγκασον), Ιντέγε.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (91’ Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72’ Γκιμπς), Κάμπελ (91’ Τσάμπερλεϊν).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.