Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Προβολές από το γλοιοσπόριο στις περιοχές της Δ.Ε. Νέστορος, της Δ.Ε. Γαργαλιάνων και σε περιοχές νότια της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Η Δ/ση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας-Κυπαρισσία ανακοινώνει ότι:

Από δειγματοληψίες που έγιναν στους ελαιώνες της περιοχής διαπιστώθηκαν προβολές από το γλοιοσπόριο, που προκαλείται από το μύκητα Gloeosporium olivarum.

Οι προσβολές εντοπίζονται....

κυρίως στις περιοχές της Δ.Ε. Νέστορος, της Δ.Ε. Γαργαλιάνων και σε περιοχές νότια της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Συμπτώματα εμφανίζονται σε καρπούς που βρίσκονται κοντά στο στάδιο ωρίμανσης ή σε ώριμους καρπούς. Ο μύκητας προκαλεί κυρίως σήψη του καρπού. Πιο ευαίσθητη θεωρείται η ποικιλία Καλαμών και λιγότερο η Κορωνέικη.

Οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο, θερμοκρασία 20-26ΟC ή υψηλή σχετική υγρασία, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη ή εξέλιξη της ασθένειας.

Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται τα ελαιοπερίβολά τους, να ελέγχουν για τυχών προσβολές και εγκαίρως να κάνουν τις αναγκαίες επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας.

Σημειώνουμε ότι σε περιοχές που την προηγούμενη περίοδο υπήρξαν προσβολές και σε περιοχές με υψηλή σχετική υγρασία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στο διάστημα ανάμεσα στην εφαρμογή και τη συλλογή του ελαιοκάρπου και να λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθείτε στα γραφεία της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και σε γεωπόνους της περιοχής.

Σχετική ανακοίνωση και της Καλαμάτας με τα συνιστώμενα; φάρμακα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.