Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Εκδικάστηκε χθες η αγωγή Κατσίβελα κατά Κουτσούλη

Εκδικάστηκε χθες, εξ αναβολής, η αγωγή που έχει καταθέσει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, κατά του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρη Κουτσούλη, για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 150.000 ευρώ από ανάρτηση του κ. Κουτσούλη στο facebook την 1η Ιουνίου 2014.

Στο δικαστήριο, από την πλευρά Κατσίβελα, παραστάθηκαν ο δικηγόρος ......

Νικόλαος Κατσούλας και ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο οποίος ήταν και νομικός σύμβουλος της 6ης ΥΠΕ όταν ήταν διοικητής της ο κ. Κατσίβελας, και ο οποίος στο ξεκίνημα της δίκης είπε ότι η αποζημίωση που ζητούν είναι 100.000 ευρώ, αντί 150.000 ευρώ που ήταν στην αγωγή. Μάρτυρας (κατηγορίας) από την πλευρά Κατσίβελα κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης, ο οποίος ευθύς εξαρχής δήλωσε ότι δε διαθέτει λογαριασμό στο facebook, αλλά έμαθε για την ανάρτηση του κ. Κουτσούλη από blogs που την αναδημοσίευσαν.

Όπως σημείωσε πολλές φορές, την 1η Ιουνίου ο κ. Κατσίβελας δεν ήταν στο Κοπανάκι (σ.σ. υπάρχει αναφορά στην ανάρτηση για την παρουσία Κατσίβελα στο Κοπανάκι τη συγκεκριμένη ημέρα, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές) και πως πάντα όταν είναι ο κ. Κατσίβελας στο Κοπανάκι, είναι κι εκείνος μαζί του. Ακόμη, τόνισε ότι το κείμενο της ανάρτησης δε διευκρινίζει αυτά που γράφει, αλλά κατά τον ίδιο «ήταν καθαρά συκοφαντικό και προκλητικό». Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Κατσίβελας δε διαχειριζόταν ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ ο ίδιος χρήματα για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων, για το οποίο είχε ανακοινώσει ο κ. Κατσίβελας έγκριση χρηματοδότησης. Έπεσε σε αντίφαση, όμως: αρχικά αρνήθηκε ότι γνωρίζει αν έγινε προσπάθεια να μη φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, λέγοντας «Όχι. Δε γνωρίζω κάτι τέτοιο», και στη συνέχεια, έπειτα από παρέμβαση του δικηγόρου της πλευράς Κατσίβελα, είπε ότι «έμαθα από το δικηγόρο ότι έγινε…»!

Από την πλευρά Κουτσούλη, δικηγόρος παραστάθηκε η αδερφή του, Κωνσταντίνα Κουτσούλη και μάρτυρας (υπεράσπισης) κατέθεσε ο γαμπρός του, σύζυγος της αδερφής του, νομικός Γεώργιος Φουσέκης, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε, χαρακτήρισε την ανάρτηση «έξυπνο, ευφυές πολιτικό σχόλιο, που αγγίζει τα όρια της παραπολιτικής».

Επίσης, ότι σε αυτό αναφέρεται ένα γεγονός και τέσσερις διαφορετικές φράσεις, ενώ πρόσθεσε πως, πέρα από το πώς είναι οι προσλαμβάνουσες του αναγνώστη, είναι και το πώς γράφει, ο τρόπος γραφής του γράφοντος και ο τρόπος γραφής δεν έχει να κάνει με το πώς εκλαμβάνει αυτό που γράφει ο άλλος, αλλά ο ίδιος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως, αν ήταν στη θέση του κ. Κατσίβελα και αναφερόταν στον ίδιο η ανάρτηση, θα ένιωθε απλώς πολιτικά ενοχλημένος, θα έκανε άλλη ανάγνωση και θα έδινε πολιτική απάντηση και όχι κατάθεση αγωγής.

Αίσθηση, δε, προκάλεσε η συζήτηση περί προσωποκράτησης που αναφέρεται στην αγωγή.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.