Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Φιλιατρά: Έβγαλαν τα τρακτέρ τους στην βόρεια είσοδο της πόλης [ VIDEO ]

Ξεκίνησαν σήμερα στις 10 το πρωί οι κινητοποιήσεις των αγροτών των Φιλιατρών μετά και την γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Με μαύρες σημαίες .....

στα τρακτέρ τους οι αγρότες των Φιλιατρών παρέταξαν στην βόρεια είσοδο της πόλης τα μηχανήματα τους αριστερά και δεξιά του Δρόμου χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛΛ του φορολογικού νομοσχεδίου με το οποίο -όπως υποστηρίζουν- αν ψηφιστεί στην ουσία θα τους διώξουν από τα χωράφια τους.

Από τις 10 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στην είσοδο των Φιλιατρών τα πρώτα τρακτέρ και πολύ γρήγορα ο αριθμός του πολλαπλασιάστηκε.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σε δήλωση του είπε ότι αντιδρούμε στα φορολογικά μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση με το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Χαρακτήρισε τα μέτρα ως ταφόπλακα και τόνισε ότι θα αντισταθούμε στα μετρα που θελουνβ να μας διώξουν απο τα χωράφια μας.
Ζητάμε ένα φορολογικό συντελεστή όπου θα μας βοηθήσει να μείνουμε στα χωράφια μας.
Έχουμε ζητήσει από τους βουλευτές τους νομού να συναντηθούμε για να κουβεντιάσουμε αλλά μέχρι και χθες δεν είχαν απαντήσει.

Περίπου στην μία το μεσημέρι, επισκέφθηκαν τα Φιλιατρά και οι αγρότες των Γαργαλιάνων όπου μαζί με τους αγρότες των Φιλιατρών προχώρησαν σε πεντάλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας και αμέσως μετά άνοιξαν ξανά τον δρόμο.

Στο μπλόκο των Αγροτών για να τους συμπαρασταθεί ήταν και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας με τον κ. Γιάννη Κατσούλα, και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης μας κ. Γιώργος Κωτσάκης ενώ από την αντιπολίτευση ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρέας Στεργιόπουλος και από την ελάσσονα μειοψηφία του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Γιάννης Γριβοκωστόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απών ήταν τόσο ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου, και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Παναγιώτης Φαρμάκης

Ο κ. Κατσίβελας σε αποκλειστική δήλωση που παραχώρησε στο Φιλιατρά News τόνισε ότι είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας να στηρίξουμε τους ανθρώπους του μόχθου που όπως φαίνεται ο παραλογισμός και η ανοησία γης κυβέρνησης, τους έχει βάλει στο στόχαστρο και πάει να τους εξαντλήσει. Πάει να εξαντλήσει το μόνο παραγωγικό κομμάτι που τόσα χρόνια προσπαθεί να ορθοποδήσει και μέσα από τους ώμους ους να σηκώσουν το βάρος του λαού και της πατρίδας.

Update Ενημέρωση 20:40
Μετα από έρευνα που έγινε δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο κ. Παπαθεοδοσίου διήλθε από το μπλόκο των αγροτών κι δεν σταμάτησε όπως αρχικώς είχε παρουσιαστεί στο παρόν ρεπορτάζ.
Το Φιλιατρό News θα εξακολουθήσει να υπηρετεί την αλήθεια.


Δείτε το ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



1 σχόλιο:

  1. Ωραια μας τα ειπε ο Δημαρχος,για ολα φταει ο Συριζα,Δε μας ειπε ομως για το συντελεστη 13% και φορολογιση απο το πρωτο ευρω ψηφιστικαν και εγινε νομος απο την κυβερνηση Σαμαρα -Βενιζελου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.