Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται αυξήσεις - «φωτιά» στα τέλη κυκλοφορίας

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ........

Αύξηση των τελών κυκλοφορίας, σε κάποιες κατηγορίες οχημάτων, εξετάζει η κυβέρνηση, ως ισοδύναμο προκειμένου να μην εφαρμόσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά και τις ρητές δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί ότι η .....

Αθήνα πρέπει είτε να εφαρμόσει τον κανονικό συντελεστή 23%, είτε να μην επιβάλει καθόλου το φόρο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον στην απαλλαγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κάτι που σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Μια από τις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα, ενώ σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη, όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά.
Επίσης, αναμένεται να καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.

Ένα δεύτερο μέτρο που μελετάται ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση θα αναστείλει για μερικές εβδομάδες ακόμα την εφαρμογή του ΦΠΑ με νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη ετοιμάζεται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση - ενδεχομένως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου - ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ., έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.