Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Στα 4,35 ευρώ τα πρώτα βυτία με έξτρα παρθένο

Με τιμή παραγωγού 4,35 ευρώ το κιλό έφυγαν τα δύο πρώτα βυτία με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, όταν σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Γιώργο Μπατσάκη, πέρυσι τα πρώτα 3 βυτία είχαν πουληθεί έναντι 3,45 ευρώ το κιλό.

Η τάση για αυτές τις ......

υψηλές τιμές παραγωγού είχε φανεί από την αρχή της σεζόν, καθώς το αγουρέλαιο ξεκίνησε από ψηλά, στα 4,60 ευρώ το κιλό (Νεάπολη, Λακωνίας) από 3,60 ευρώ που ήταν πέρσι, ενώ για το πρώτο φετινό µαυρολίσιο ελαιόλαδο στη Μεσσηνία έγινε πράξη στα 4 ευρώ το κιλό, όταν την περασµένη χρονιά η τιµή του ήταν στα 3,40 ευρώ το κιλό.

Σημειωτέον ότι και ο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παντάνασσας διαπραγματεύεται αυτή τη βδομάδα το ελαιόλαδο ποικιλίας Αθηνοελιάς (αγουρέλαιο) στα 4,60 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συνεταιρισμού Αγ. Δημητρίου Μονεμβασιάς, Σωτήρη Κρητικό, «η χρονιά φαίνεται καλή και πιστεύω ότι η τιμή παραγωγού θα ξεκινήσει από τα 4,30-4,40 ευρώ το κιλό, καθώς η αντίστοιχη για το ελάχιστο ελαιόλαδο της περσινής χρονιάς είναι 3,80-4 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα, στην Κορινθία η τιμή παραγωγού είναι αυτή την περίοδο στα 3,90 ευρώ το κιλό, το έξτρα παρθένο, ενώ στην αρχή της περσινής σεζόν, 5-10 Νοεμβρίου, ήταν 2,70 ευρώ το κιλό. «Η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι», εκτιμά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Βασιλείου Κορινθίας, Μιχάλης Βαρδάκας, αποδίδοντας την εκτίμησή του στη μειωμένη φετινή παραγωγή στην περιοχή.

Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.