Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΦΙΑ 2015: Εως την Πέμπτη τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα έχουν αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Taxisnet όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα που αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δίνει αγώνα δρόμου για να εισπράξει τα 2,65 δις ευρώ που ......

προβλέπονται ως έσοδα από τη συγκεκριμένη οικονομική επιβάρυνση σε εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις και όχι έξι (όπως ίσχυε πέρυσι). Η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την πέμπτη και τελευταία δόση είναι η 29η Φεβρουαρίου. Επίσης καταργείται η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των εκτός σχεδίου εκτάσεων και των διατηρητέων κτισμάτων.

Επίσης στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ρητά ότι ισχύουν από 1.1.2015, οι μεταβολές του νόμου 4336/2015 που αφορούσαν την κατάργηση της απαλλαγής από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ της αξίας των δικαιωμάτων επί των ξενοδοχειακών κτιρίων, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις και την κατάργηση της απαλλαγής από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ της αξίας των δικαιωμάτων επί των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων/διαμερισμάτων, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις, και τα οποία απαλλάσσονταν εφόσον κατείχαν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Υπ. Τουρισμού.

Και τα νέα δεν είναι καλύτερα για τον ΕΝΦΙΑ που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2016. Τα σχέδια προβλέπουν ένταξη σε σχέδια πόλης και όρια οικισμών μεγάλες εκτάσεις που θα σημάνει και αύξηση του φόρου ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.