Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι χαμηλότερες στην Ευρώπη οι, προ φόρων, χρεώσεις στην κινητή απαντούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Τις χαμηλότερες τιμές, προ φόρων, στην Ευρώπη που δεν φτάνουν απαραίτητα στον καταναλωτή καθώς ο λογαριασμός επιβαρύνεται από υψηλή φορολόγηση, σημειώνει η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) με αφορμή τη δήλωση του απερχόμενου υπουργού Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη για «υπερβολικές χρεώσεις στους καταναλωτές κινητής τηλεφωνίας».

Σε ανακοίνωσή της η.....

ΕΕΚΤ αναφέρει πως η εν λόγω αναφορά εκτιμάται ότι αφορά συνδρομητικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (πενταψήφια) και προσθέτει πως το θέμα δεν είναι αρμοδιότητα των Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

«Οι ΥΠΠ είναι υπηρεσίες περιεχομένου, οι οποίες στην πλειονότητά τους αναπτύσσονται και παρέχονται από τρίτους, αδειοδοτημένους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παρόχους, που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο και τον τρόπο παροχής τους» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, η ΕΕΚΤ υποστηρίζει, στην ίδια ανακοίνωση, πως ο κλάδος κινητών επικοινωνιών προσφέρει τις υπηρεσίες του στους καταναλωτές με τις χαμηλότερες τιμές (προ φόρων) στην Ευρώπη, ωστόσο οι χαμηλές αυτές τιμές δεν φτάνουν απαραίτητα στον καταναλωτή, καθώς ο λογαριασμός του επιβαρύνεται με υψηλή φορολόγηση.

Επιπλέον, σημειώνει πως παρά τη συνολική μείωση των εσόδων του κλάδου και τη συνεχιζόμενη ύφεση, ο κλάδος παραμένει σταθερά ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της ελληνικής οικονομίας.

«Μόνο για το 2014, οι επενδύσεις ανέρχονται σε 309 εκατομμύρια ευρώ (16% των εσόδων και 42% του EBITDA) κυρίως για δίκτυα νέας γενιάς, ενώ επενδύθηκαν επιπλέον 381 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση αδειών χρήσης φάσματος», διευκρινίζει η ΕΕΚΤ και δηλώνει πως «είναι στη διάθεση του υπουργού να συζητήσει τα θέματα που αφορούν στον κλάδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.