Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πέτρος Τατούλης "Η Κυβέρνηση να επισπεύσει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης" [ VIDEO ]

Την ανάγκη να επικρατήσει η ψυχραιμία και η λογική επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ και τους δημοσιογράφους κα Πατρίτσια Κάβουρα και κ. Ιωάννη Αργυρόπουλο, τονίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται η προσπάθεια όλων για να βοηθήσουμε τη χώρα να βρει τις απαντήσεις στην δυσκολότερη φάση της παρούσας κρίσης που αντιμετωπίζει».

Αφού χαρακτήρισε αιφνιδιαστική .......

ενέργεια την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Τατούλης, επεσήμανε ότι ο σκοπός της είναι η ενίσχυση της δανειακής ικανότητας της Τράπεζας της Ελλάδος και όχι η δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων του δημοσίου ή ιδιωτών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αλλαγή στάσης του Σύριζα ως αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση από την καταγγελία των ΠΝΠ στην υιοθέτησή τους.

«Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η επίσπευση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επεσήμανε τους κινδύνους ασφυξίας της οικονομίας από την έλλειψη ρευστότητας και το τεράστιο κόστος αποκατάστασης των παρενεργειών που αυτή συνεπάγεται.
Για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει η Κυβέρνηση να έχει δεύτερες ή τρίτες σκέψεις, για δέσμευση καταθέσεων ή για ρήξη με την Ε.Ε., και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση ορισμένων Περιφερειαρχών δήλωσε ότι "ξεκίνησαν με ακραίες θέσεις και τώρα πλέον προσεγγίζουν τις απόψεις που διατύπωσα από την πρώτη στιγμή".

Ο κ. Τατούλης σχολίασε επίσης την κριτική από το χώρο της Αριστεράς, η οποία δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις συστημικές τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος, και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση θα κληθεί γρήγορα και πολύ σκληρά να λογοδοτήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ο οποίος θα πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του, και εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη για τον τρόπο προσέγγισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος, οι πρακτικές του οποίου πάνε πολύ πίσω το έργο, όπως σημείωσε. «Κέρδισε έναν θώκο εξουσίας που δεν του ανήκε, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί τα προβλήματα των πολιτών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την κατηγορηματική του άποψη ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχει δεύτερες σκέψεις για να εξυπηρετήσει συμφέροντα των συντεχνιών που συνδικαλιστικά ηγείτο κατά το παρελθόν».

«Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο χώρο και τα συμφέροντά της είναι ενιαία και αμοιβαία» δήλωσε τέλος ο κ. Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε την ανάγκη να ενωθούν οι δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που την αφορούν, «δείχνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο σεβασμό στους Πελοποννήσιους πολίτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.