Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήριο Σύνδεσμου Σιδηροκαστριτών για την διοργάνωση των Λαμπαδοφοριών

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, με την πρωτοβουλία και τον ιστορικό σχεδιασμό του οποίου αναβιώθηκε το έθιμο των λαμπαδηφοριών στο Σιδηρόκαστρο για πρώτη φορά το 2010, με τη σύμπραξη του τότε προέδρου της Κοινότητας Σιδηροκάστρου κ. Παναγιώτη Μητρόπουλου, ο οποίος καθιέρωσε από τότε τη διεξαγωγή του .....

εθίμου κάθε χρόνο, και του τότε δημάρχου Αυλώνος κ. Γιάννη Φιλντίση, ευχαριστεί τους παρακάτω για την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση της 21ης Μαρτίου 2015 στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας για την Επανάσταση του 1821:

Ιδιαιτέρως τον νυν δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο, που αγκάλιασαν το έθιμο των λαμπαδηφοριών και το καθιέρωσαν ως παντριφυλιακή εορτή, η οποία θα τιμά από φέτος και κάθε χρόνο στο Σιδηρόκαστρο την συμμετοχή της Τριφυλίας στην Επανάσταση του 1821. Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας, εκτιμώντας τη σημαντικότητα της εορτής, προς τιμή όλων μας, αποφάσισε από φέτος να την αναβαθμίσει και ως εκ τούτου ο δήμος Τριφυλίας ανέλαβε από την αρχή εξ ολοκλήρου τα έξοδά της.

Την Κοινότητα Σιδηροκάστρου Τριφυλίας και τον Πρόεδρό της κ. Τάσο Λιακάκη.

Την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.

Τον Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και τον κ. Κώστα Ψυχογιό, για την εθελοντική, τιμητική και ιδιαιτέρως συγκινητική παρουσία τους στην Έναρξη των Λαμπαδηφοριών, ύστερα από πρόσκληση του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών, καθώς και για το υπαίθριο μουσείο που αφιλοκερδώς έστησαν με κειμήλια της Επανάστασης του 1821.

Τον ιστορικό Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, τιμημένο από την Ακαδημία Αθηνών, που λάμπρυνε την εκδήλωσή μας με τη συμμετοχή του στο έθιμο και στη συνέχεια με τους παραδοσιακούς χορούς του.

Το χορευτικό, επίσης, συγκρότημα «Εν Χορώ».

Τον Σύλλογο γυναικών Σιδηροκάστρου «Η Εστία» για την προετοιμασία των εδεσμάτων και τη διανομή, καθώς και όλες τις Σιδηροκαστρίτισσες και τους Σιδηροκαστρίτες. Επίσης, όλο τον κόσμο που παρέστη από όλα τα χωριά και τις πόλεις της Τριφυλίας και όλης της Μεσσηνίας.

Τους μαθητές Γυμνασίου Κυπαρισσίας υπό την καθηγήτρια κα Δήμητρα Παπαντωνοπούλου.

Την κα Ουρανία Φιλντίση από τη Βανάδα και την κα Μαρία Αντωνοπούλου για την προσφορά της.

Το Κρεοπωλείο-Αλλαντοποιείο του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου από τα Φιλιατρά για την ευγενή χορηγία του.

Τους δημοσιογράφους, τις εφημερίδες και όλα τα blogs.

Για την παρουσία τους, θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, στους περιφερειακούς συμβούλους κα Αντωνία Μπούζα, κ. Παναγιώτη Αλευρά και Δήμητρα Λυμπεροπούλου, στον ταξίαρχο Ελληνικής Αστυνομίας κ. Διαμαντή Μητρόπουλο, στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Λούτο, στον γραμματέα και τον ταμία της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Κ. Παναγιώτη Μπαζίγο και κ. Ιωάννη Πράνταλο αντίστοιχα, στον πολιτευτή κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, στον πρώην περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Μπακούρο, στους προέδρους των Κοινοτήτων, στον πρόεδρο Συλλόγου Πτέρης (Σκλαβέικα) κ. Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, καθώς και στους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια όλων των Συλλόγων, στους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, σε όλο τον κόσμο που τίμησε το Σιδηρόκαστρο και τη γιορτή του δήμου Τριφυλίας. Ζητάμε συγγνώμη εκ των προτέρων, αν παραλείψαμε κάποιον.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών, με αποδεδειγμένη αγάπη για τον τόπο μας, δεσμεύεται για τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με τον Δήμο Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα είναι αρωγός σε κάθε μελλοντική προσπάθεια για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.