Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το 9ο Σ.Π. πρεπει να παραμείνει στην πολη της Καλαμάτας

Η πολη της Καλαμάτας και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού ειναι άρρηκτα συνδεδεμένα στη συνειδηση των Μεσσηνιων πολιτων, καθώς χιλιάδες Μεσσήνιοι έχουν υπηρετήσει στις τάξεις του εδω και πολλα χρονια, ενω αποτελεί πηγή ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Απο το 1897 που υπάχθηκε στην 4η Ταξιαρχια σταθμευσε οριστικα στην Καλαματα .

Απο τοτε, έλαβε ενεργό μερος .......

δηλαδή συμμετείχε σε μαχες στον ελληνοτουρκικό πόλεμο 1912-1913, στον Ελληνοβουλγαρικο το 1913, στον Α' παγκοσμιο πόλεμο , στις επιχειρήσεις της Θράκης το 1920, στις επιχειρήσεις της Μικρας Ασίας , στον ελληνοϊταλικο πόλεμο, ενω την περίοδο του εμφυλίου 1946-1949 διαδραμάτισε σημαντικο ρόλο, οποτε και επέστρεψε στην Καλαμάτα οπου μεχρι το 2005 λειτουργούσε σαν κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλεκτων .

Έδρα του είναι το στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, που ενεργοποιήθηκε εκ νέου μετά τη μετεγκατάσταση του ΚΕΔΒ στον Αυλώνα Αττικής το καλοκαίρι του 2011.
Αυτη ειναι εν τάχει η ιστορική αναδρομή του 9ου Σύνταγματος Πεζικού που σημερα ύστερα απο φημολογία σχετικά με πιθανή αναστολή λειτουργίας του και εμφανη την ακατανόητη ρεβανσιστικη διαθεση προς μια κοινωνια, βρισκεται εκ νεου στον αέρα, καιτοι ειναι το πιο σύγχρονο κέντρο ύστερα απο τη συντήρηση, αναβάθμιση και ευπρεπισμό των εγκαταστάσεων του.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας κ.Καμμενος, κατα την επίσκεψη του στον εορτασμό για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, πρεπει να ξεκαθαρισει τη θεση του και να εξηγησει επαρκώς το λογο που δημιούργησε στη Μεσσηνιακη κοινωνία αυτήν την αναστάτωση.
Αναμένουμε την οριστική θετικη αποφαση παραμονής του, για να σταματησει η αβεβαιότητα και η ανησυχία στην πολη της Καλαμάτας και στη Μεσσηνια γενικότερα.

Αντωνια ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Περιφ.Συμβουλος Πελοποννησου
Εντ.Συμβουλος Τουρισμου Μεσσηνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.