Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟ ΞΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΠΟΥΔΗ, κε ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

Προς
τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Ξυδάκη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 25 Φεβρουαρίου 2015 επιστολής μου που αφορά τον διορισμό μου ως Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:
Πληροφορήθηκα προσφάτως ότι εντελώς αιφνιδιαστικά .....

προβήκατε σε διορισμό νέων μελών του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., ζητώντας ταυτόχρονα τις παραιτήσεις των μελών του προηγούμενου Δ.Σ. και μάλιστα χωρίς καν να τα έχετε συναντήσει, προκειμένου ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα στο Ε.Κ.Κ.. Επίσης αρνείστε να συναντήσετε και εμένα ως εκπρόσωπο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη σας το έχω ζητήσει.

Αντί να τηρήσετε την νομιμότητα και να προχωρήσετε στον διορισμό μου στη θέση του Γεν. Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. ως έχετε νόμιμη υποχρέωση, σπεύσατε στο διορισμό νέου Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. και μάλιστα χωρίς να έχετε προς τούτο σχετική αρμοδιότητα, πράγμα ανήκουστο αφού δεν είχε δημοσιευθεί ακόμα η σχετική απόφαση για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων σας.

Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν έχετε την πρόθεση να με διορίσετε ως Γεν. Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. αλλά θα υποδείξετε στο νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. να προκηρύξει πάλι διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. και να διορίσετε κάποιον της αρεσκείας σας, παραβιάζοντας έτσι την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του οργάνου.

Σας επισημαίνω ότι διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου, στήριξαν αυτή την επιλογή σας και συγκεκριμένα η κα Βένα Γεωργακοπούλου που σε δημοσίευμά της στις 20-2-2015 στην Εφημερίδα Συντακτών, προανήγγειλε τη διαδικασία επιλογής άλλου προσώπου πλην εμού για τη θέση του Γεν. Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Το νέο Δ.Σ. θα ξαναδεχτεί υποψηφιότητες για τη θέση, θα ξαναψηφίσει τον εκλεκτό του και θα τον προτείνει στον αν. υπουργό Πολιτισμού, που θα τον αποδεχτεί ή δεν θα τον αποδεχτεί. Είναι φανερό, πάντως, από την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ότι ο δρόμος ξανανοίγει για την επιστροφή του Γρηγόρη Καραντινάκη στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου».

Κύριε Υπουργέ,

Γιατί όλη αυτή η σπουδή για την άμεση αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, όταν μάλιστα δεν υπάρχει απόφαση του Πρωθυπουργού για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων σας ως Αναπληρωτή Υπουργού;

Γιατί τα περισσότερα δημοσιεύματα του Τύπου, συμπεριλαμβανομένου αυτού της κας Βένας Γεωργακοπούλου, μιλάνε για νέα προκήρυξη για την θέση του Γεν. Διευθυντή και επιστροφή του Γρηγόρη Καραντινάκη στο Ε.Κ.Κ.;

Μήπως επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες ότι με την απόφασή σας αυτή θέλετε να αγνοήσετε και να ανατρέψετε τη νόμιμη απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. που λήφθηκε μετά από σχετική προκήρυξη και τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα τον νόμο και το καθήκον σας ως Υπουργού να υλοποιήσετε τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, εν προκειμένω του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., προκαλώντας ταυτόχρονα τον ποινικό νόμο;

Σας υπενθυμίζω και πάλι ότι το ίδιο έπραξε και ο προκάτοχός σας κύριος Κώστας Τασούλας και γι’ αυτό το λόγο μηνύθηκε για παράβαση καθήκοντος και η δικογραφία έχει ήδη αποσταλεί στη Βουλή για άρση της ασυλίας του.

Δεν θα ήθελα η παρούσα επιστολή μου να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ως τυχόν απειλή εναντίον σας αφού ως γνωστόν η επίκληση της νομιμότητας και η άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων δεν συνιστούν απειλή. Αντίθετα προσβλέπω στην αρμονική και παραγωγική συνεργασία μαζί σας, πιστεύοντας ότι τελικώς μετά τις επισημάνσεις μου και την επίκληση της νομιμότητας θα προβείτε στα νόμιμα.

Με εκτίμηση
Χάρης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος
Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.