Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Οι αργίες του 2015. Πολλές οι ευκαιρίες για τριήμερα.

Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία αποτελούν την εξαίρεση του ευρωπαϊκού Νότου ως προς τις ημέρες των εθνικών αργιών. Συνολικά 12 ημέρες η χώρα σταματά κάθε δραστηριότητά της για να τιμήσει ένα θρησκευτικό, εθνικό ή πολιτικό γεγονός, ενώ η Πορτογαλία έχει μόλις 10 εθνικές αργίες.
Και στις Εθνικές αργίες αν τύχει να πέσουν Παρασκευή η Δευτέρα ή στην χειρότερη Περίπτωση Πέμτπη είναι ευκαιρία για να ξεφύγουμε για τριήμερο ή τετραήμερο από την δουλειά μας.

Τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου οι εργαζόμενοι κοιτάνε πότε πέφτουν οι Αργίες για να κανονίσουν τα καθέκαστα.
Όμως πότε πέφτουν πραγματικά οι επίσημες θεσμοθετημένες αργίες για το 2015?
Πάμε να δούμε τις ημερομηνίες:......


- Τρίτη 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια): Κολλώντας μία μέρα κανονικής άδειας έχουμε ένα πολύ σπέσιαλ τετραήμερο.

– Καθαρά Δευτέρα: 23 Φεβρουαρίου. Αλλη μία ευκαιρία για ένα σπέσιαλ τριήμερο ή και τετραήμερο αν κολλήσουμε για τις 24 Φλεβάρη μία μέρα κανονικής άδειας.

– Εθνική εορτή: Τετάρτη 25 Μαρτίου. Εδω δύσκολο να γίνει τριήμερο ή τετραήμερο. Αν δεν κολλήσουν δυο μέρες κανονικής άδειας (για Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαρτίου).... Ξεχάστε το πενθήμερο!

– Μεγάλη Παρασκευή: 10 Απριλίου. έως και και Δευτέρα του Πάσχα: 13 Απριλίου. Ημερομηνίες ταμάμ για απόδραση και φυσικά για ένα σπέσιαλ Τετραήμερο

– Πρωτομαγιά: Παρασκευή 1η Μαΐου. Άλλο ένα τριήμερο ή και Τετραήμερο (αν κολλήσουμε μια μέρα κανονικής άδειας) μπορούμε άνετα να το εκμεταλλευτούμε

– Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 1η Ιουνίου. Εδω το τριήμερο ΉΔΗ μας κλείνει το μάτι...

– Κοίμηση της Θεοτόκου: Σάββατο 15 Αυγούστου. Εδω είμαστε σε περίοδο αδειών οπότε ο καθείς το φτιάχνει όπως νομίζει.

– 28η Οκτωβρίου: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Εδω δύσκολα κάνεις τριήμερο ή τετραήμερο. Μεσοβδόμαδα που πέφτει η Εθνική εορτή μας... είναι λίγο ζόρι. Οχι όμως ότι δεν γίνεται. Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται.

– Χριστούγεννα: Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και Σάββατο 26 Δεκεμβρίου (Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων) Το 2015 μας αποχαιρετά με κλασική ευκαιρία τετραημέρου. Με μία ή δύο μέρες κανονικής άδειας η απόδραση για τετραήμερο είναι στο τσεπάκι σας.

Οπως και να έχει το θέμα, το 2015 μας προσφέρει απλόχερα 7 ολόκληρες κλασικές ευκαιρίες για τριήμερο ή τετραήμερο ΣΥΝ 3 με 4 επιπλέον ημερομηνίες με μία μέρα κανονικής άδειας για να βγάλουμε τετραήμερο.

Οπως και να έχει, εμείς σας δώσαμε τις μέρες που μπορείτε να ξεφύγετε. Απο εσάς εξαρτάται τι θα αποφασίσετε.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.