Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η Digea. Ανοικτό το ενδεχόμενο τα περιφερειακά να μεταδίδονται απο άλλο πάροχο

Ο διευθύνων σύμβουλος του Star και μέλος του ΔΣ της Digea Πάνος Κυριακόπουλος ανέλαβε τελικά να εκπροσωπήσει τον πάροχο δικτύου στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας. Επιλογή που δείχνει πως η Digea επέλεξε να αντιμετωπίσει τους βουλυτές πολιτικά και όχι με τεχνικούς όρους. Απόδειξη για αυτό και τα όσα απάντησε ο Π.Κυριακόπουλος στα ερωτήματα των βουλευτών.

Απέδωσε στην οικονομική κρίση και την πτώση της διαφήμισης την .....

τοποθέτηση πομπών σε 156 σημεία της χώρας και την παράταση στην ισχύ του Ειδικού Φόρου τηλεόρασης. Υποστήριξε πως τα πανελλαδικά κανάλια είναι βιώσιμα παρά την κρίση, ενώ για τους περιφερειακούς σταθμούς σημείωσε πως δεν πληρώνουν το ενοίκιο στη Digea. Εμφανίστηκε μάλιστα ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αναλάβει άλλος πάροχος δικτύου την εκπομπή του ψηφιακού τους σήματος!

Ως εκπρόσωπος της Digea ο Π.Κυριακόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτηση περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών «παρωχημένη» λόγω των τεχνικών εξελίξεων, λέγοντας πως το τηλεοπτικό περιεχόμενο θα μεταδίδεται σε λίγο καιρό μέσω διαδικτύου. Ως διευθύνων σύμβουλος όμως του Star και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών, της ΕΙΤΗΣΕΕ ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν ζητήσει πολλές φορές από την κυβέρνηση να δοθούν οι άδειες λειτουργίας στα κανάλια αλλά αυτή δεν το έπραξε! Η συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση της ψηφιακής τηλεόρασης δεν έχει ολοκληρωθεί. Στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας δεν αποκλείεται να κληθεί πλέον η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Ο αρμόδιος υπουργός ωστόσο έχει συγκεντρώσει στο γραφείο του πλειάδα ερωτήσεων από βουλευτές της περιφέρειας που ζητάνε να μάθουν γιατί οι κάτοικοι των περιοχών τους δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.