Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο μεγάλος δάσκαλος της Δημοσιογραφίας Σεραφείμ Φυντανίδης

Πέθανε στις 9 το βράδυ των Χριστουγέννων από καρδιολογικά προβλήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης σε ηλικία 77 ετών.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης .....

εισήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ευρωκλινική Αθηνών και λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείο Αθήνας λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων. Εκεί, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, επανέκαμψε, ωστόσο το βράδυ των Χριστουγέννων παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).
Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.

Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της Ελευθεροτυπίας.

ΣΧΟΛΙΟ
Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν τον άνθρωπο, τον Δημοσιογράφο, τον δάσκαλο Σεραφείμ Φυντανίδη.
Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε γι αυτήν την μεγάλη μορφή της Δημοσιογραίας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Αντίο Δάσκαλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.