Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργείται εθνικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό

«Με την πρόσφατη ψήφιση του ν. 4276/2014 δημιουργείται για πρώτη φορά εθνικό θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον αγροτουρισμό καθώς και τον οινοτουρισμό. Με τον οινοτουρισμό επιδιώκουμε και φιλοδοξούμε την προσέγγιση του εσωτερικού και εξωτερικού επισκέπτη σε αμπελουργικές περιοχές όπου παράγονται παραδοσιακά υψηλής ποιότητας οίνοι, σε συνδυασμό πάντα με πλήθος τοπικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και την ανάδειξη - διατήρηση του τοπίου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης .....

και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση για τον οινοποιητικό κλάδο «Χάρτης των Γεύσεων», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε πως «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να εκπονήσει σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τις προδιαγραφές για την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους με οινοποιητικές εγκαταστάσεις ή και αμπελώνες, τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ανωτέρω εγκαταστάσεων για την ίδρυση μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εντός αυτών, τις ειδικές προδιαγραφές επισκεψιμότητάς τους, τη μορφή και τον τύπο του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου κ.ά».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με τους φορείς του αμπελοοινικού τομέα με μοναδικό σκοπό, όπως είπε, την προστασία και ανάδειξη των ελληνικών ποιοτικών οίνων στη εγχώρια και τη διεθνή αγορά, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία του προγράμματος «Προώθηση οίνων στις διεθνείς αγορές που υλοποιεί το ΥπΑΑΤ: «Η σημασία της σωστής διακίνησης και προβολής των οίνων μας τόσο στην εσωτερική αλλά κυρίως στην εξωτερική αγορά, θεωρούμε ότι είναι κρίσιμη και κεφαλαιώδης, τόσο για τον οικονομικό αντίκτυπο όσο και για τα πολιτιστικά και πολιτισμικά μηνύματα που μεταφέρει το κρασί.

Η αποτελεσματική και δυναμική διείσδυση καθώς και καθιέρωση στη παγκόσμια αγορά των κρασιών μας που διαθέτουν «ταυτότητα» και έχουν να αναδείξουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, άμεσα συνδεδεμένα με τον τόπο καταγωγής τους, πραγματοποιείται ήδη μέσω ευρέως φάσματος προωθητικών δράσεων, με το πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε διεθνείς αγορές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.