Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εκτακτό δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση ......

του καιρού αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλαζόπτωση.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα για το φθινόπωρο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι περιοχών, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, «καθώς δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι περιοχές αυτές σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν την Τρίτη και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, «αλλά δεν θα επιστρέψουμε στην καλοκαιρία» όπως καταλήγει ο κ. Λάλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.