Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Εθελοντική η έκτακτη εισφορά για τους εφοπλιστές

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις «θρησκευτικές κοινότητες» γίνεται οικειοθελής η καταβολή έκτακτης εισφοράς από τους εφοπλιστές, η οποία είναι υποχρεωτική για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Αν και κύκλοι του .....

υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι η ναυτιλιακή κοινότητα θα καταβάλει κανονικά την έκτακτη εισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης και η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ, απαλλάσσει επί της ουσίας τους εφοπλιστές.
Η εθελοντική συνεισφορά τους, που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2013 και στη συνέχεια είχε μετατραπεί σε υποχρεωτική, ξαναβαφτίστηκε τελικώς εθελοντική, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις των εφοπλιστών.

Πλέον εναπόκειται στον πατριωτισμό τους η καταβολή έκτακτης εισφοράς των 420 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας (2014-2017), εν αντιθέσει με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν τα φορολογικά υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, από το 2012 και η οποία αντί να καταργηθεί έγινε μόνιμη, με γλυκαντικό την όποια έκπτωση -αν αποφασιστεί- για το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.