Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Kυριάκος Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την Προεδρική εκλογή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Realfm. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι τελικά θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι.

«Από τη στιγμή ......

που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα πρόεδρο, ούτε καν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα αν προτείνετο -δεν είναι στις προθέσεις μας σας διαβεβαιώνω- αλλά το αναφέρω για να τονίσω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η αντιπολίτευση, προφανώς και η περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο είναι μία περίπτωση ορατή. Μπορεί να μην βρεθούν οι 180 – εγώ εκτιμώ ότι κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να βρεθούν- αλλά μπορεί και να μην βρεθούν οι 180. Αν δεν βρεθούν θα συμβεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Και το γεγονός ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος χρησιμοποιώντας την εκλογή του Προέδρου για να δρομολογήσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών το καταδικάζει. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει αυτή τη στιγμή εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει να διαφυλάξει τα όποια κεκτημένα αυτής της δύσκολης περιόδου προσαρμογής και νομίζω ότι αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές θα πληρώσει και το τίμημα αυτής της επιλογής του».

Στην ερώτηση αν ο ίδιος προτιμά κάποιον κεντροδεξιό ή κεντροαριστερό Πρόεδρο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε: «Πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν με ενδιαφέρει τόσο, όσο να είναι ένα πρόσωπο το οποίο να ενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες. Ενα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό. Ενας, εγώ θα φανταζόμουν, έναν σπουδαίο, έναν σημαντικό Ελληνα. Θα μπορούσε κάλλιστα το πρόσωπο αυτό να μην είναι και ένα πρόσωπο της ενεργούς πολιτικής. Αρα ο ιδεολογικός του χαρακτήρας να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.