Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα του Εμπορικού & Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την ίδρυση ΙΕΚ στα Φιλιατρά


ΦΙΛΙΑΤΡΑ 15/9/2014

Το Δήμο Τριφυλίας δεν αποτελεί μόνο η πόλη της Κυπαρισσίας, ως έδρα του Δήμου. Ο <<Καλλικράτης>> συνένωσε μεγάλους Δήμους,οι οποίοι αξιώνουν ίση μεταχείριση με την έδρα.

Τα Φιλιατρά δικαιούνται και μπορούν να επαναλειτουργήσουν το .......

Δημόσιο ΙΕΚ.

1) Η απόφαση της λειτουργίας του ΙΕΚ στην Κυπαρισσία ελήφθη ερήμην των πολιτών και φορέων των υπολοίπων πόλεων του Δήμου.

2) Τα Φιλιατρά είναι η πρώτη Τριφυλιακή πόλη που ίδρυσε και λειτούργησε ΙΕΚ πολλά χρόνια πριν… το ΙΕΚ στα Φιλιατρά έκλεισε, δεν καταργήθηκε…

3) Διαθέτει την κτιριακή υποδομή [Νέο Λύκειο,Γυμνάσιο, Παλαίο Λύκειο].

4) Βρίσκεται στο μέσον του Δήμου της Τριφυλίας και εξυπηρετεί όλες τις πόλεις με δυνατότητα προσέλευσης σπουδαστών και από τον όμορο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Η ανάπτυξη των πόλεων ενός Δήμου δεν μπορεί να επέλθει με πελατειακές σχέσεις, πελατειακές παρεμβάσεις ή τυχαίες επιλογές, αλλά με πρόγραμμα, σχεδιασμό, βιώσιμες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Η ενότητα, η συνοχή και η ανάπτυξη του Δήμου θα επέλθει με δίκαιες αποφάσεις και δρόμους κοινωνικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και οικονομικούς που οδηγούν σε όλες τις πόλεις.

Οι Φιλιατρινοί διεκδικούν δυναμικά την λειτουργία του ΙΕΚ στην πόλη τους και αρνούνται να δεχθούν το μαρασμό που επέρχεται με το συνεχή κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών.

Για τους λόγους αυτούς:

Καταθέτουμε κοινό ψήφισμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας του ΙΕΚ στα Φιλιατρά.
Υποβάλλουμε αίτημα σύγκλισης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση του θέματος και λήψη απόφασης από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους – Εκπροσώπους όλου του Δήμου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


1 σχόλιο:

  1. Λογικό το αίτημα των εμπόρων για ΙΕΚ στο παλιό λύκειο Φιλατρών και τις άψογες υπερσύγχρονες υποδομές του. Αφού οι σπουδαστές δε θα έχουν ουτε που να καθίσουν θα επισκέπτονται τα καταστήματα για ψώνια. Θα φοβηθούν και τα ποντικάκια και θα την κάνουν από εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.