Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Φοιτητικό επίδομα νέοι δικαιούχοι

Πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για το στεγαστικό Φοιτητικό επίδομα σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ......

όπως ανακοινώθηκε, «σήμερα, σε συνέχεια σχεδίου του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και σχετικού αιτήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών που το κονδύλι που είχε χορηγηθεί δεν επαρκούσε Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της» καθώς «ηλελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.