Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι θα πάρουν «επιστροφή» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έως και 400 ευρώ

Επιστροφές χρημάτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα λαμβάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα.
Τη ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και η επιστροφή μέσω των λογαριασμών θα είναι από 100 έως 400 ευρώ. Η ρύθμιση προβλέπεται στην ελληνική νομοθεσία ως ανταποδοτικό τέλος σε νοικοκυριά περιοχών που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα.

Σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος, 270 οικισμοί σε όλη την .....

Ελλάδα φιλοξενούν αιολικά πάρκα και τουλάχιστον 100.000 νοικοκυριά θα λάβουν μέσω της ΔΕΗ το ανταποδοτικό τέλος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Μανιάτης, σε συνέντευξη του είπε ότι θα γίνει επιστροφή χρημάτων αυτόματα από την ΔΕΗ στα περίπου 100.000 σπίτια που βρίσκονται στους σχεδόν 272 οικισμούς της περιφέρειας ως ανταποδοτικό τέλος ενώ η επιστροφή θα είναι μεσοσταθμικά από 100 ως 400 ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα σπίτια που ανήκουν σε οικισμούς που διαθέτουν αιολικά πάρκα θα επιστραφούν μεσοσταθμικά απο 100 εώς 400 ευρώ » Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση όπου θα καθορίζει τις περιοχές και την κλίμακα που θα ορίζει το ύψος του ανταποδοτικού τέλους Μιλώντας για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων που θα υπογραφούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από σχετικές επενδύσεις και περιέγραψε το πώς θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα έσοδα από αυτές.

«Το 70% από αυτές τις επενδύσεις θα διοχετευτεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «ένα μικρό μέρος των εσόδων αυτών θα διατεθεί για χορηγίες προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στον κλάδο των υδρογονανθράκων». Ο κ.Μανιάτης εξήγησε ότι φέτος δόθηκαν 120 τέτοιες υποτροφίες σε φοιτητές για τους οποίους θα ανοίξουν θέσεις εργασίας όταν θα γίνουν οι επενδύσεις πραγματικότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.