Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΓΓΠΣ

Δημόσιο κατά δημοσίου. Ο λόγος για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επέβαλε ποτέ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και «παραβάτης» ήταν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την οποία το 2012 διέρρευσαν φορολογικά στοιχεία περισσότερων των 2,5 εκατ. φορολογουμένων

Κατά την ενημέρωση......

που παρέσχε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, ο επικεφαλής της Πέτρος Χριστόφορος, γνωστοποίησε ότι για την διαρροή των στοιχείων από τη ΓΓΠΣ η Αρχή έχει επιβάλλει το «ιστορικά μεγαλύτερο πρόστιμο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ύψους 150.000 ευρώ. Ωστόσο το πρόστιμο δεν έχει καταβληθεί, καθώς το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που βεβαιώνει τα πρόστιμα και κατόπιν αυτού έχει υποβάλλει αίτημα αναίρεσης του σχετικού προστίμου.

Επ' αυτού πάντως, ο κ. Χριστόφορος δήλωσε ότι «δεν δικαιολογείται μεταβολή του ύψους του προστίμου και εμείς δεν κάναμε δεκτή την αίτησή τους» ενώ σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο από το 2001 προβλέπεται η αναγκαστική εκτέλεση προστίμων εις βάρος του Δημοσίου. Σημειώνεται δε, ότι η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών από το 2013 έως σήμερα υιοθέτησε ορισμένα μέτρα συμμόρφωσης προς την Ανεξάρτητη Αρχή με τον Πέτρο Χριστόφορο να επισημαίνει ότι ο κίνδυνος διαρροής φορολογικών δηλώσεων είναι μικρός, καθώς πλέον υποβάλλονται ηλεκτρονικά. «Μην ξεχνάτε, ότι η μεγάλη διαρροή προήλθε από το συνεργείο εκτυπώσεων των δηλώσεων», παρατήρησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.