Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κυπαρισσία: Ορκίστηκε η Νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας [ Φωτογραίες + Video ]

Ορκίστηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία του Δημαρχείου Κυπαρισσίας μπροστά από το Δημοτικό κατάστημα ο Νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι που προέκυψαν από τις εκλογές της 18ης Μαίου 2014.

Στην τελετή το .....

παρόν έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Δήμαρχος καλαμάτας και Πρό­ε­δρος της ΠΕΔ Πε­λο­πον­νή­σου Παναγιώτης Νίκας, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Υποδιοικητής της 6ης Υγεδιονομικής περιφέρειας Π. Αντωνακόπουλος, εκπρόσωπος Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Κ. Δημόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, τέως Πρύτανης, ο τέως Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Σ. Μπουντάς, ο τέως Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Α. Κατρίτσης, ο τέως Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Η. Τσίγκανος, ο τέως Δήμαρχος Αετού κ. Δ. Βόγκας, ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Τριφυλίας Κ. Κόλλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πατσαρίνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Π. Μαντάς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος φίλων και συγγενών των νεοεκλεγέντων.

Την ορκωμοσία του κ. Κατσίβελα αλλα και των Δημοτικών Συμβούλων τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος και ανέγνωσε επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄ προς την νέα Δημοτική αρχή.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι Πολιτικό όρκο έδωσε μόνο ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης που εξελέγη με το ΚΚΕ.

Αναγνώστηκε μήνυμα από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο ενώ Χαι­ρε­τι­σμούς α­πηύ­θυ­ναν επίσης ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας, Δη­μή­τρης Σαμ­πα­ζι­ώ­της, ο Δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας και Πρό­ε­δρος της ΠΕΔ Πε­λο­πον­νή­σου, Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας, ο οπολίος στην ομιλία του προέβλεψε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα λόγω μείωσης των κεντρικών πόρων κατά 70% και ζήτησε από το νέο Δημοτικό Συμβολύλιο να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και θα πρέπει να υποστηριχθούν κοινωνικές δομές από το νέο Δήμο. Τόνισε όμως ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ίδιο το κράτος.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Τριφυλίας Κ. Κόλλιας είπε ότι παρέλαβε ένα νέο Δήμο που αποτελούνταν από 5 Δημοτικές ενότητες και μία κοινότητα χωρίς κάποιος να τους καλοσωρίσει όπως γίνεται τώρα.
Κληθήκαμε μέσα από νόμους και ερμηνευτικές εγκυκλίους να χτίσουμε ένα νέο Δήμο. Και τον χρίσαμε.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αφου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας είπε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ανέλαβε τις τύχες του Καλλικρατικού Δήμου στην χειρότερη οικονομική περίοδο που πέρναγε η χώρα. παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την νέα περίοδο που ξεκινά σε λίγες μέρες με την ανάληψη των καθηκόντων του ενω δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από την καρδιά του όλους αυτούς τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους το συνδυασμό "ΤΡΙΦΥΛΪΑ ξεκινάμε".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλους τους χαιρετισμούς θα έχετε την δυνατότητα να τους ακούσετε στο Video που ακολουθεί

Η τε­λε­τή έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης ό­ταν ο νέος Δήμαρχος και οι νε­ο­ε­κλε­γέν­τες Δη­μο­τι­κοί και Το­πι­κοί Σύμ­βου­λοι υ­πέ­γρα­ψαν το πρα­κτι­κό ορκομωσίας τους.

Δείτε το σχετικό Video όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News που βρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.