Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Απάντηση Κατσούλα - Κανελλόπουλου στην επιστολή Κουκούμη για τους παιδικούς Σταθμούς και το ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Απάντηση – Διάψευση για τις δηλώσεις κ. Κουκούμη από τους:....

1. κ. Ιωάννη Κατσούλα
Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Αντιδήμαρχο Δήμου Τριφυλίας και Υπεύθυνο του Φορέα για το ΕΣΠΑ.

2. κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο, Καθηγητή, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Τριφυλίας, Πρόεδρο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας

Κύριε Κουκούμη,

Α. Μην εκτίθεσθε και μην πανικοβάλλετε άλλο τους γονείς των μικρών μαθητών, για ένα πρόβλημα το οποίον έχει ήδη λυθεί.
Διότι όπως πέρσυ, έτσι και φέτος, δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής. (100%)

Β. Τα παιδιά την σχολική χρονιά 2013 – 2014 δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ, για τροφεία, θα επιδιώξουμε το ίδιο να γίνει και φέτος, για την περίοδο 2014 – 2015.

Γ. Η Χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε είναι πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, όταν η κρίση, τα χρέη, ο Καλλικράτης και οι απολύσεις προσωπικού (2010 – 2011) απειλούσαν με κλείσιμο τους περισσότερους παιδικούς σταθμούς.

Συνεπώς τα δυσβάστακτα τροφεία που αναφέρετε είναι στην σφαίρα της δικής σας φαντασίας και της πολιτικής σας σκοπιμότητας να πανικοβάλλετε τον κόσμο για την δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων και κομματικών ωφελών.

Δ. Γνωρίζετε πολύ καλά τι καταφέραμε για τους παιδικούς μας σταθμούς, τα δύο τελευταία χρόνια και μέσα σε τόσο αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Ε. Πληρώσαμε στα τέλη του 2013 και από τον Ιανουάριο του 2014 έως σήμερα πάνω από 192 εντάλματα πληρωμής παλαιών οφειλών (από 2008 έως 2010 και από 2010 έως 2012) και μας μένουν ακόμη λιγότερα από 34 εντάλματα.
Όταν ο Καλλικρατικός Φορέας – Νομικό πρόσωπο, δεν είχε στην διάθεσή του ούτε έναν εξειδικευμένο οικονομικό υπάλληλο. Και προσδοκούμε μέσα στο άμεσο μέλλον να έχουν πληρωθεί άπαντες.
Ως προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος και η κακοποίηση της αλήθειας;;;

ΣΤ. Εφάπαξ συνταξιούχων υπαλλήλων των παιδικών σταθμών απλήρωτα από το 2009 – 2010. Πληρώθηκαν ήδη 6 (έξι) εφάπαξ και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουμε πληρώσει άλλα 5 (πέντε).

Ζ. Κατασκευάσαμε καινούρια παιδική χαρά στον δημοτικό παιδικό σταθμό Κυπαρισσίας και έχουμε προγραμματίσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου να φτιαχτούν καινούριες παιδικές χαρές στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, όταν έπρεπε να είχαν ήδη φτιαχτεί από το 2007.

Μέσα σε 18 μήνες καταφέραμε τόσα πολλά πράγματα (επισκευές κτηρίων παιδικών σταθμών που δεν έγιναν τα προηγούμενα 10 χρόνια) και συνεχίσουμε μεθοδικά και αποφασιστικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους Δημοτικούς παιδικούς μας σταθμούς για τα μικρά παιδιά μας.

Είναι άδικο λοιπόν να μηδενίζετε και να απαξιώνετε το έργο μας και να τρομοκρατείτε τον κόσμο.
Όταν καθημερινά, και ώρες ατέλειωτες και επι μήνες και με τεράστιο προσωπικό κόστος και με εχθρό μας την απέραντη γραφειοκρατία αγωνιζόμαστε για να καταφέρουμε ότι καλύτερο για την προσχολική αγωγή των παιδιών μας.