Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

«Μάχες» στο εκλογοδικείο σήμερα – Σε 20 μέρες η απόφαση

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας θα εκδικαστεί σήμερα η ένσταση για την ακύρωση της εκλογής του Παναγιώτη Κατσίβελα ως δημάρχου Τριφυλίας αλλά και για τον δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Τζωρτζίνη.

Κατά τη σημερινή ......

συνεδρίαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας θα συζητηθούν συνολικά 10 ενστάσεις. Οι νομικές πλευρές των υποψηφίων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί για τις αποφάσεις.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χωραΐτης με την ένστασή του στρέφεται κατά του Παναγιώτη Κατσίβελα, του συνδυασμού του αλλά και του Δήμου Τριφυλίας, αμφισβητώντας τις προπαρασκευαστικές των εκλογών πράξεις και το ίδιο το κύρος των δημοτικών εκλογών της 18ης και της 25ης Μάη 2014. Όπως υποστηρίζει, ο Παναγιώτης Κατσίβελας δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα λόγω ασυμβίβαστου με την ιδιότητά του ως διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με άλλη ένστασή του ο κ. Χωραΐτης ζητάει τα ίδια για τον εκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Τζωρτζίνη, υποστηρίζοντας ότι και εκείνος δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος λόγω της θέσης ευθύνης που κατέχει στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.

Για την Τοπική Κοινότητα Αρμενιών, με την ένσταση που έχει γίνει από υποψήφιους τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού του κ. Κατσίβελα ζητείται να ακυρωθούν 12 ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Ανδρινόπουλου ως άκυρα. Στην αντένσταση όμως που έχει γίνει από την πλευρά των υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο, όχι μόνο υποστηρίζεται ότι τα ψηφοδέλτια αυτά καλώς μετρήθηκαν ως έγκυρα, αλλά ζητείται και η ακύρωση 14 ψηφοδελτίων του άλλου συνδυασμού.

gargalianoi On Line