Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μετεξεταστέα η ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο!

Λίγες ώρες μετά το switch off της Πελοποννήσου άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα της ψηφιακής αυτής μετάβασης. Μπορεί η Digea να ανακοίνωσε πως το switch off της Πελοποννήσου «παίρνει άριστα», η πραγματικότητα όμως όπως προκύπτει από τις σαρώσεις στους δέκτες, αποκαλύπτει και μια άλλη πραγματικότητα.

Από όσα έχουμε .......

συγκεντρώσει μέχρι στιγμής και με κάθε επιφύλαξη για τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται προς διόρθωση των προβλημάτων, μεταφέρουμε το ρεπορτάζ για το switch off στα 19 κέντρα εκπομπής.

Σε αυτό σίγουρα ξεχωρίζει η ...αναλογική εκπομπή του ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη που όπως όλοι θυμόμαστε έλαβε πρόσφατα άδεια πανελλαδικής εμβέλειας από το ΕΣΡ και ως τέτοιο θα εξέπεμπε μέσω της Digea. Το ΑΡΤ TV ωστόσο άρχισε να εκπέμπει αναλογικά στη συχνότητα 67 με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις. Όπως μαθαίνουμε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε το κανάλι το υψηλό μίσθωμα της Digea! Το δεύτερο επίσης σημαντικό γεγονός είναι ότι τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπουν επίσης αναλογικά στις συχνότητες 22 και 38 καθώς κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε να τα κλείσει. Η ΝΕΡΙΤ όπως είναι γνωστό ανέθεσε την ψηφιακή μετάβαση της Πελοποννήσου στη Digea, για την οποία άνοιξε η 4η ψηφιακή συχνότητα της. Έτσι χάθηκε η Nova επίγεια και η ΝΕΡΙΤ αφού έκλεισε η παλιά συχνότητα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να χαθούν από την Πάτρα η Βουλή TV, το ΡΙΚ καθώς και τα δορυφορικά κανάλια. Επίσης η ΝΕΡΙΤ εξακολουθεί να εκπέμπει σε ορισμένα σημεία από τις παλιές ψηφιακές της συχνότητες, αυτές που κατείχε η ΕΡΤ.

Προβλήματα εκπομπής παρουσιάζουν ο Κορινθιακός Κόλπος αλλά και Πύργος Αμαλιάδας, κυρίως για τους περιφερειακούς σταθμούς. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στους σταθμούς που δεν έχουν σήμα σε ορισμένα σημεία της Πελοποννήσου (λευκά σημεία στο χάρτη της Πελοποννήσου) δίνεται η υπόσχεση πως το σήμα τους θα μεταφερθεί με gap fillers μέσω των κέντρων εκπομπής των δήμων!

Digital TV Info