Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αγρίλης Φιλιατρών. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας [ ΦΩΤΟ - VIDEO ]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου η 7η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας. Μια γιορτή όπου δημιουργήθηκε για την στήριξη του πιο πρωϊμου καρπουζιού της Περιοχής αλλά και για την διαφήμιση και εμπορία του προϊόντος στις ξένες αγορές.

Στις εκδηλώσεις ....

του διημέρου λήξης της γιορτής συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσόβελας, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, αλλά και λιγοστοί -όπως πάντα- καρπουζοπαραγωγοί!

Την πρώτη μέρα της γιορτής προσκεκλημένος ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σπύρος Φουντάς ο οποίος ανέλυσε τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών στην παραγωγή του καρπουζιού ενω ο εκδότης του περιοδικού ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ Τάκης Ορανός μίλησε για την εξέλιξη στις εξαγωγές του Ελληνικού Καρπουζιού.

Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του καρπουζιού Μπάμπης Παδόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την εκδήλωση και είπε ότι το 8% της παραγωγής πήγε σε εξαγωγές σε 25 χώρες.

Ξεχωριστή εντύπωση έκανε το περίπτερο της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - Παράρτημα Μεσσηνίας όπου τα σκαλίσματα τους που έκαναν επάνω στα καρπούζια άφησαν άφωνους τους επισκέπτες της γιορτής.
Υπήρχαν και άλλα περίπτερα που προσέφεραν και πωλούσαν εδέσματα με βάση το καρπούζι όπως αυτό της Φιλιατρινούλας και της ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών που κάθε χρόνο ανελλιπώς παίρνει μέρος στην γιορτή.

Για πρώτη φορά φέτος το δικό του περίπτερο είχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών όπου τα μέλη του ενημέρωναν τους επισκέπτες για τους επαγγελματίες της πόλης και προσέφεραν την τοπική Μπαμπανάτσα.

Και οι δύο βραδιές έκλεισαν με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα "ΣΠΟΝΔΕΣ" (Παρασκευή) και το συγκρότημα "ΤΑΞΙΜΙ" (Σάββατο).