Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Εξοχικό Φιλιατρών. Τους έπνιξαν τα σκουπίδια και διαμαρτύρονται.

Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε ΜΗ- ΔΙΟΙΚΗΣΗ τότε τα προβλήματα καλούνται να τα λύσουν οι δημότες.
Στο Εξοχικό τα σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί για άλλη μια φορά στους κάδους, διότι δεν περνά το απορριμματοφόρο.
Ο λόγος άγνωστος και......

η αδιαφορία του Δήμου γνωστή.

Άραγε για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του χωριού θα κληθούν να απομακρύνουν μόνοι τους τα σκουπίδια; Όπως έγινε στις αρχές του έτους, όπου βουνά από μπάζα και άλλα μη οικιακά σκουπίδια, είχαν συγκεντρωθεί στους χώρους ,όπου βρίσκονταν οι κάδοι σκουπιδιών;
Είναι γνωστό, όμως, ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπάρχει ένα τέλος που πληρώνουμε όλοι το οποίο λέγεται :ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ .
Είναι χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες προς το Δήμο και περιμένουν ανταποδοτικά να τους επιστραφούν με την συντήρηση των υποδομών της περιοχής τους , καθώς και την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Το μόνο που μας επιστρέφεται είναι η απραξία.

Η αντιμετώπιση των λειτουργών του Δήμου για τα εν γένει προβλήματα των μικρών χωριών της Τριφυλίας είναι χαρακτηριστική. Δεν περνούν ούτε απ έξω .
Και επειδή είναι περίοδος δημοτικών εκλογών και κάποιοι διεκδικούν την ψήφο μας, θα ήθελα να τους ρωτήσω: όσοι έως τώρα υπηρετήσαν το Δήμο τι έκαναν για να αντιμετωπίσουν οριστικά τέτοια φαινόμενα;

Σας πληροφορούμε ότι η αισθητική μας ως κάτοικοι του Εξοχικού ή του Δήμου δεν μας επιτρέπει τέτοιες εικόνες. Εάν θεωρείτε ότι μπορούμε να ζούμε μαζί με τα σκουπίδια και εάν αυτό πιστεύεται ότι μπορούμε να το ανεχτούμε κάνετε λάθος.
Εκτός και αν το όραμα του καθενός από τους αιρετούς του Δήμου μας ήταν να γίνουμε σκουπιδότοπος.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επανεκλογή σας.

Εξοχικό Φιλιατρών,03/05/2014

Οι υπογράφοντες
Ομάδα πολιτών Δημοτικού Διαμερίσματος Εξοχικού