Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Διάλογο με τους υποψήφιους δημάρχους έκαναν χθες στα Φιλιατρά επαγγελματίες από την περιοχή της Τριφυλίας

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ debate με άρωμα από Δημοτικό Συμβούλιο θύμιζε η ημερίδα φορέων τουρισμού της Τριφυλίας με τους 6 υποψήφιους Δημάρχους στο Δημαρχείο Φιλιατρών με τους επαγγελματίες να θέτουν σε ρεαλιστική βάση τα προβλήματα τους καταθέτοντας συγκεκριμένες απόψεις το τουριστικό μέλλον του τόπου μας με ουσιαστικές προτάσεις.
Από την πλευρά τους ......

ορισμένοι υποψήφιοι δεν απάντησαν επι της ουσίας στα φλέγοντα προβλήματα των κλάδων τουρισμού, ορισμένοι μάλιστα μίλησαν με πολιτικούς όρους αοριστίας και ελάχιστοι συγκεκριμενοποίησαν με κάποιες προτάσεις την επόμενη ημέρα των εκλογών...

ΚΑΥΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Φώτης Παναγιωτόπουλος έθεσε κομβικά σημεία ανάπτυξης για τον τουρισμό και την επιβίωση του εμπορικού κόσμου έχοντας όμως παράπονα από την Δημοτική αρχή για την άνευρη αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας με καίριο ζήτημα το θέμα της λειψυδρίας στη πόλη και την ανύπαρκτη τουριστική υποδομή για τον τόπο μας. Ανέφερε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα...

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Σταμάτης Τσίγκανος μίλησε για οικονομική δυσπιστία των καταναλωτών, την βαριά φορολογία με δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές ζητώντας καλύτερη αντιμετώπιση από το κράτος. Για τα τοπικά θέματα ζήτησε βελτίωση δημοτικών οδών, σήμανση, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός σε κομβικά σημεία της πόλης, διαρκή αστυνόμευση με ορατό κίνδυνο απομάκρυνσης του τοπικού αστυνομικού τμήματος με καθημερινές κλοπές θεωρώντας ότι αποτελεί απαίτηση του λαού της πόλης η ασφάλεια των πολιτών, η καταπολέμηση του παραεμπορίου και στήριξη των αγροτικών αγαθών, ανακατανομή δημοτικών υπηρεσιών αλλά και μεταφορά τους στη πόλη των Φιλιατρών που δεν αποτελεί έδρα του Δήμου. μεταφορά Διεύθυνσης Γεωργίας στο κέντρο παραγωγής που είναι τα Φιλιατρά. Αυτό φυσικά προκαλεί νέα απίστευτη διεκδίκηση από τη Τριφυλιακή πόλη.

Καταπέλτης ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διερωτήθηκε μάλιστα τι ανάπτυξη θέλουμε στο Δήμο μας σε ότι αφορά τις δράσεις τουρισμού και δημιουργία τουριστικού προιόντος αντάξιου ευρωπαικών προδιαγραφών. Έθιξε το θέμα του λιμανιού Κυπαρισσίας το οποίο δεν έχει προσδιοριστεί ο χαρακτήρας του για την ανάπτυξη του τόπου ενώ επέμεινε σε δέσμη προτάσεων προς το Δήμο χωρίς να υλοποιηθεί καμία απόφαση εκτιμώντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει σώσει τον τόπο μας. Ζήτησε τουριστικό γραφείο στο Δήμο, εκταμίευση πόρων από το ΕΠΑ αλλά και χαρτογράφηση του τουριστικού προοιόντος καταλήγοντας ότι ο Δήμος δεν διεκδίκησε ποτέ ένα έργο υποδομής ενώ ο Εμπορικός σύλλογος διεκδίκησε αύξηση θέσεων υγείας στο τόπο μας μέσα από κοινούς αγώνες για το Νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην ουσία των προβλημάτων του κλάδου με ενέργειες σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και την άποψη ότι μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις μπορεί να αναδειχθεί η περιοχή η οποία μπορεί να γίνει ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός αλλά και να προσφέρει θεματικές μορφές τουρισμού

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ...ΧΕΛΩΝΑΣ
Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Μαράθου κ. Τεριζάκης δήλωσε ότι οι επαγγελματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για ανάπτυξη της περιοχής προσθέτοντας ότι η costa navarino ήταν σωτήρια για την περιοχή καθώς οι επαγγελματίες είναι χρεωμένοι ως το λαιμό και επιβάλλεται να ενωθούν οι σύλλογοι για κοινές δράσεις.
Η Πρόεδρος των επαγγελματιών Καλονερού Αθηνά Μέλλου συμπλήρωσε ότι εξαρτήθηκε η ανάπτυξη της περιοχής από τις Μ.Κ.Ο την ώρα που έρχονται φέτος περισσότεροι από 10.000 τουρίστες και την ίδια ώρα η Ελλάδα σέρνεται στα Ευρωπαικά δικαστήρια για το ΦΕΚ που όφειλε από πέρσι να εκδοθεί για τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Ζήτησε οι υποσχέσεις των πολιτικών παραγόντων να μην μείνουν στα παχιά λόγια ενώ επέμεινε σε συλλογική πρόσβαση με ανάπτυξη και ουσιαστικό λόγο.
Ο Πρόεδρος Αυτοκινητιστών Κυπαρισσίας Κώστα Κάππος διαπίστωσε ότι αργήσαμε μιλώντας τα τελευταία 3 χρόνια για τον τουρισμό και ξυπνήσαμε αργά όταν η ΤΡΙΦΥΛΊΑ έχει πλεονεκτική γεωγραφική θέση χωρίς να αξιοποιηθεί ο πρωτογενής και τριτογενής τομέας. Μάλιστα είπε ότι κατασκευαζόταν το λιμάνι και γίνονται ατασθαλίες κι εμείς καθόμασταν στις καφετέριες, ζητώντας να δοθεί έμφαση στην απουσία υποδομών και την τουριστική προβολή.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΖΙΡΟΥ
Ο Πρόεδρος Καφεπολών Γαργαλιάνων κ. Ανδρώνης μίλησε για το κούρεμα χρεών σε εισφορές, την ουσιαστική προβολή, διευθέτηση των αδέσποτων, καθαριότητα, το θέμα με την ΑΕΠΙ αλλά και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Τέλος ο Πρόεδρος των καφέ-εσίτασης Κυπαρισσίας Γιώργος Καπερώνης με ξεκάθαρο λόγο μίλησε με στοιχεία για πτώση του τζίρου κατά 50% εκτιμώντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα μέσα στον χρόνο μετά το καλοκαίρι ενδέχεται να βάλει λουκέτο το 60% των καταστημάτων της περιοχής λέγοντας ότι όταν καταστράφηκε το λιμάνι ερήμωσε η περιοχή από μαγαζιά. Μίλησε τέλος για το θέμα της ΑΕΠΙ, της διαμόρφωσης χερσαίας ζώνης του λιμανιού αλλά και την αύξηση των επισκεπτών με συγκεκριμένες ενέργειες.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ - radio 936