Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε ''η γιορτή αγάπης''στη πλατεία Χαλαζωνίου.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος Δευτέρα του Πάσχα η καθιερωμένη ''γιορτή της αγάπης''που διοργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Χαλαζωνιτών στη πλατεία του Χαλαζωνίου..
Η γιορτή αυτή είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να βρεθούν όσο το δυνατόν όλοι μαζί οι Χαλαζωνίτες και όσοι συνδέονται με αυτούς στη πλατεία του χωριού, να ειδωθούν να ......

χορέψουν να διασκεδάσουν. Έτσι σήμερα κατά τις μία η ώρα η πλατεία είχε γεμίσει κόσμο.Τα τραπέζια γέμισαν όλα από οικογένειες και παρέες και η χαρά ήταν διάχυτη παντού.

Ο σύλλογος πρόσφερε άφθονο μεζέ με σουβλάκια και λουκάνικα που ψηνόντουσαν επιτόπου στη μεγάλη αυτοσχέδια ψησταριά που είχε στηθεί.
Τα δύο καφενεία του χωριού αρωγοί σε αυτή την εκδήλωση πρόσφερναν αναψυκτικά κρασί και μπίρα.
Η ζωντανή μουσική με επιλογές του Φώτη συνόδευε το χρόνο της γιορτής και έδινε ξεχωριστό χρώμα.Αυτό παντως που καινοτόμησε στη γιορτή ήταν η πρωτοκαθεδρία του λόγου να δοθεί ευγενικά από τον πρόεδρο του συλλόγου στον πάτερ Αλέξιο.O πάτερ Αλέξιος πήρε το λόγο, ευχαρίστησε το κόσμο κι ευχήθηκε χρόνια πολλά.Αυτή η κίνηση έφερε τα πολλά χειροκροτήματα του πλήθους.

Μη ξεχνάμε ότι ο πάτερ Αλέξιος διακονεί τον Άγιο Γεώργιο 32 συναπτά έτη (σπάνια το συναντά κανείς αυτό) και έχει δώσει τα μέγιστα για να βρίσκεται σήμερα ο ναός και το ξωκλήσι του Σωτήρος σε πολύ καλή κατάσταση.
Δε θέλω να προτρέξω κάτι αλλά μια τιμητική εκδήλωση για τα χρόνια προσφοράς του, ξέρω ότι κάποτε θα γίνει..

Ύστερα μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου και ο πρόεδρος του χωριού και ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση.Από τη πλευρά του Δήμου Τριφυλίας είχαμε παρουσία του νυν δημοτικού συμβούλου κ.Ιωάννη Μερκούρη καθώς και του υποψηφίου για τις φετινές εκλογές δημάρχου Τριφυλίας κ.Θεοδωρακόπουλου..

Η γιορτή μας έκλεισε με την γνωστή λαχειοφόρο που μοίρασε και φέτος αρκετά δώρα, τα περισσότερα χορηγίες χαλαζωνιτών πολιτών και καταστημαρχών.



chalazoni.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Αξιοι συγχαρητηρίων. Κρατήστε το χωριό ζωντανό μπροστά στο έκτρωμα του Καλλικρλάτη.