Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Αναβλήθηκε η δίκη για τον 84χρονο που κατηγορείται για κτηνοβασία

Στο Δικαστικό μέγαρο Κυπαρισσίας χθες, παρουσιάστηκε ο 84χρονος που κατηγορείται ότι το πρωί της δευτέρας ασέλγησε σε σκυλί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών.
Ο κατηγορούμενος μαζί με τον δικηγόρο του ζήτησαν την αναβολή της δίκης καθώς στον φάκελο δεν περιλαμβανόταν η ιατρική γνωμάτευση του κτηνιάτρου σχετικά με το αν υπήρξε σεξουαλική επαφή με το ζώο ή όχι.

Ρωτώντας το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας .....

Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου που παρευρέθηκε στο δικαστήριο μας είπε ότι δέχτηκε κατά τις 7:30 το πρωί ένα τηλεφώνημα το οποίο την πληροφορούσε ότι κάποιος είδε έναν άνδρα νωρίς το πρωί να ασελγεί με έναν σκύλο στην πλατεία των Φιλιατρών.

Η ίδια όπως μας είπε κατέβηκε στην πλατεία για να μάθει λεπτομέρειες. Εκεί συνομίλησε με τον μάρτυρα που είδε το συμβάν και ο μάρτυρας της είπε ότι ξύπνησε πολύ πρωί και είχε πάει στην πλατεία. Καθότανε σε ένα παγκάκι στην πάνω πλευρά της πλατείας όταν είδε έναν άνδρα να μπαίνει προς την πλατεία από την ίδια πλευρά, κρατώντας ένα σκυλί στην αγκαλιά του.

Φοβούμενος ο μάρτυρας ότι ο ηλικιωμένος θα έκανε κακό στο σκυλί, σηκώθηκε και κρύφτηκε πίσω από ένα θάμνο για να δει τι θα κάνει ο άνθρωπος με το σκυλί.
Έπαθε μεγάλο σοκ όταν είδε τον ηλικιωμένο να μπαίνει στην διαδικασία και να προσπαθεί να κάνει έρωτα με το σκυλί έχοντας κατεβάσει τα ρούχα του.

Ο μάρτυρας έμεινε κοκαλωμένος στο σημείο. Όταν ο δράστης τελείωσε, άφησε το σκυλί ελεύθερο και ο μάρτυρας τον πήρε από πίσω μέχρι που φτάσανε σε ένα καφενείο στον πεζόδρομο.
Μέσα στο καφενείο ο μαρτυράς, μπροστά στον άλλο κόσμο, είπε στον δράστη ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό που έκανε πριν με το σκυλί.
Έγινε μία αντιπαράθεση και ο δράστης έφυγε. Ένας άλλος στο καφενείο είπε ότι και αυτός τον είχε δει πιο παλιά και θέλοντας να κάνουν κάτι, βρήκανε τρόπο να με πάρουν τηλέφωνο για να τους βοηθήσω.
Αφού συνέλεξα όλες τις πληροφορίες και πήγαμε στο σημείο που έγινε το συμβάν, πήγαμε στην αστυνομία, κάνανε κατάθεση και οι δύο μάρτυρες, βρήκα το σκυλί και το πήγα στον κτηνίατρο.