Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Στις 5 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Μια εβδομάδα νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η σχολική χρονιά, αλλάζοντας τις μαθητικές συνήθειες που ήθελαν το σχολείο να ξεκινά 11 ή 12 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Πληροφορίες που ....

επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα», θέλουν την απόφαση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις αρχές του επόμενου Σεπτέμβρη να έχιε ήδη ληφθεί.

Ειδικότερα, το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ” τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά θα λήξει στις 21 Μαΐου.

Ολα αυτά εντάσσονται στον νέο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την επανασχεδίαση του σχολικού «χάρτη» και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών που τα προηγούμενα χρόνια περιγράφονταν σε έξι διαφορετικά προεδρικά διατάγματα και επτά-οκτώ διαφορετικά νομοσχέδια.

Οι αλλαγές στη σχολική διαδικασία περιγράφονται σε 6 διαφορετικά προεδρικά διατάγματα και 7-8 νέα νομοσχέδια, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών, την ώρα που προχωρά κανονικά η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.

Η αφαίρεση μιας εβδομάδας από τις θερινές διακοπές των μαθητών δε δημαίνει τελικά ότι αυτή την παύση οι μαθητές την χάνουν, αφού τους δίνεται η δυνατότητα για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές!

Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν και όσον αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, το επίσημο πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαϊου, αλλά οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις που μεσολαβούν, τροποποιούν σημαντικά το πρόγραμμα.