Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Κωλύματα εκλογιμότητας στην Τριφυλία!

Κάποιοι γνωρίζουν, άλλοι πάλι δεν έχουν ούτε μυρωδιά και ορισμένοι διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τον «Καλλικράτη», μπας και βγάλουν άκρη με τα κωλύματα εκλογιμότητας και τα ασυμβίβαστα εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τριφυλία. Είναι γνωστό, δε, το «πάθημα» του 2010 με την υποψηφιότητα Κατσίβελα, η οποία τελικά αποσύρθηκε, και, όσο να 'ναι, κανένας δε θέλει να επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις και «περιπέτειες»!
Τα κωλύματα ......

εκλογιμότητας, μαθαίνω, τα «ψάχνουν» και τα «ξεσκονίζουν» άνθρωποι από όλους τους συνδυασμούς! Μάλιστα, ρωτάνε και ειδικούς, νομικούς, δικαστικούς, εκλογολόγους, συνταγματολόγους! Κάποιοι, ειδήμονες και προφέσορες, διατυμπανίζουν πως τα ξέρουν όλα, κάποιοι τηρούν στάση αναμονής και άλλοι είναι σίγουροι πως, με κάποια από τα ονόματα που ακούγονται, θα υπάρξουν εμπλοκές με κωλύματα, τουλάχιστον σε δύο συνδυασμούς! Βλέπετε, ο «Καλλικράτης» γράφει! Όποιος ξέρει να διαβάζει, ξέρει και τι ισχύει! Τι γίνεται, όμως, όταν δεν το γράφει ρητά, ονομαστικά και αναλυτικά; Ε, όλα σήμερα θα σας τα πω;

Για το κώλυμα «μετρά» και η ερμηνεία!

Μιας και η αναφορά στο προηγούμενο σχόλιο στα κωλύματα εκλογιμότητας, οφείλω να επισημάνω πως μπορεί κάποιος να διαβάζει τις περιπτώσεις για τις οποίες στον «Καλλικράτη» υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές και να θεωρεί πως κάποια που έχει στο μυαλό του δεν εμπίπτει σε αυτές! Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί ότι εμπίπτει. Να, λοιπόν, που (και) για το κώλυμα εκλογιμότητας «μετρά» και η ερμηνεία. Ερμηνεία που δίνει ο καθένας σε συζητήσεις ή στις σκέψεις του. Ερμηνεία, όμως, που πολύ πιθανό να κληθεί να δώσει και η αρμόδια δικαστική αρχή, είτε απαντώντας σε ενδεχόμενη ένσταση είτε από μόνη της για την ορθότητα του συνδυασμού που εξετάζει, προκειμένου να τον ανακηρύξει για τις εκλογές!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος