Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τις παρενέργειες από τις εμμονές του υπουργού Υγείας ΄Άδωνι Γεωργιάδη, θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα γι άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι του .....

ΕΟΠΥΥ είναι αναγκασμένοι πλέον μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και την έκδοση παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις ή στους συμβεβλημένους γιατρούς.

Αυτομάτως, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν μπροστά στα εξής προβλήματα:

--Αν επιλέξουν τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, θα πρέπει να καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, και στη συνέχεια να βρουν γιατρό του ΕΣΥ που να μπορεί να εκδώσει τη συνταγή ή το παραπεμπτικό και να μην έχει υπερβεί το πλαφόν συνταγογράφησης, αφού οι νοσοκομειακοί γιατρί εξαιρούνται από τυς περιορισμούς μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς των νοσοκομείων.

--Αν επιλέξουν συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ για δωρεάν επίσκεψη, τότε θα πρέπει να “εντοπίσουν” γιατρό που να μην έχει υπερβεί το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ή διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και το πλαφόν των επισκέψεων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλο γιατρό, στον οποίο θα καταβάλουν το αντίτιμο της επίσκεψης.

Θεωρείται μάλιστα, σχεδόν βέβαιο, ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εξαντλήσουν τόσο το πλαφόν των επισκέψεων όσο και το πλαφόν της συνταγογράφησης και της έκδοσης παραπεμπτικών, όπως συνέβη και τον Ιανουάριο.

Ο σκοπός του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για δραστική μείωση των δαπανών υγείας, θα έχει επιτευχθεί, με τον πιο άδικο κοινωνικά τρόπο, αφού οι ασφαλισμένοι μετά από τη δίμηνη και πλέον απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα επιλέξουν τελικά να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται.

Την παγίδα που κρύβει για τους ασφαλισμένους η περιβόητη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποκάλυψε και στη Βουλή ο γιατρός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Μελάς, ο οποίος παρατήρσε πως «μέχρι σήμερα, οι ανασφάλιστοι δεν πλήρωναν τίποτα, ούτε στο πρώην ΙΚΑ ούτε στον ΕΟΠΥΥ. Με την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, θα πληρώνουν όλοι 5 ευρώ. Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις - και ένα μέρος του κόστους οι ασφαλισμένοι».

onmed.gr